Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съветите на адвоката

Адв. Захари Генов отговаря на слушателски въпроси

Анелия Торошанова и адв. Захари Генов
Снимка: Василена Мирчева

Филип Филипов от гр. Аксаково. "Наследник съм на имот в регулация в село Манастир, община Провадия. До преди две години получавах ежегодно съобщение от Данъчната служба колко данък да плащам за този имот и плащах този данък. Вече обаче не получавам никакви съобщения. На какво може да се дължи това? Имотът има данъчна партида и данъчна декларация, не е земеделска земя. Възможно ли е някой да се е снабдил с нотариален акт и да загубя моите права?"

Камелия Иванова от Пловдив. "Колата ми беше надраскана и огледалото на колата – счупено, на място, където паркирах колата. Какво мога да направя, за да не загубя правата си пред застрахователя?

Тоня Давидова от София. "Претърпях операция на лакътя от падане на тротоар, от разместени плочки на тротоара в София. Заведох дело срещу Столична община. Мога ли да търся някаква отговорност от фирмата, в която работя, тъй като това увреждане стана по време, когато отивах на работа?"

Адв. Захари Генов отговаря в рубриката "Съветите на адвоката" на предаването "Законът и Темида". 

Чуйте повече от звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Димитър Николов (в ляво)

Димитър Николов: Община Бургас се управлява с любов, екип и доверие

В изнесеното студио на предаването "Нашият ден" в Бургас гостува кметът на града Димитър Николов. Той споделя за предизвикателствата и приоритетите в управлението на Общината и подчертава значението на усилията и сътрудничеството в постигането на успехи. "Такава община се управлява с любов, с екип и с доверие, с много усилия, със скъсани нерви и много..

обновено на 06.06.24 в 10:55

Защо профилактичните прегледи са важни и за пасивните пушачи?

Предварителни данни от онлайн анкета на Медицински университет – Пловдив и Фондация "Грижа за здравето" показват, че два процента от децата на възраст между 6 и 9 години пушат традиционни цигари, а три процента използват електронни цигари. Резултатите бяха представени на пресконференция на 31 май, Световния ден за борба с тютюнопушенето. Според д-р..

обновено на 05.06.24 в 13:56
Елисавета Ангелова и Николай Ангелов – Гари с водещия на

Творческа хармония: Семейство художници от Бургас и тяхното изкуство на мечтите

В изнесеното студио на предаването "Нашият ден" от Бургас семейство художници, които творят заедно и носят със себе си силата на изкуството и въображението, споделят своите мисли и чувства за творчеството, морето и живота. Елисавета Ангелова и Николай Ангелов – Гари разказват за своето вдъхновение и как създават своя фантастичен и чувствен свят на..

обновено на 05.06.24 в 11:17
Д-р Мими Виткова

Д-р Мими Виткова: За дефицитите и нуждите на българското здравеопазване

Кога ще бъде подписан нов колективен (КТД) в сферата на здравеопазването и какви реформи са необходими, за да заработи българската здравна система в полза на пациентите?  В "Lege Artis" гостува д-р Мими Виткова – бивш министър на здравеопазването (1995-1997), за да изкаже своето експертно мнение, относно дефицитите и проблемите в структурата на..

публикувано на 05.06.24 в 11:10