Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Веселина Божинова за програмата на Радио Варна през лятото

Плажът на Шкорпиловци
Снимка: Снимка: Радио Варна

За програмата на Радио Варна през лятото в "Нашият ден" разказва Веселина Божинова, главен редактор.

"Надявам се, че ни слушат и в цялата страна, особено заклетите варненци, поради възможността програмата да се следи и онлайн“, споделя тя. И допълва, че "през лятото сме в тъй наречената "лятна схема" от началото на юли. Мисля, че слушателите нищо не са загубили, тъй като са напълно пълноценни информационно-музикалните блокове. Темите, за разлика от по-студените месеци, са малко по-туристически ориентирани".

"Надявам се някой да намери онази вратичка, която да спре войната. За жалост ние, които живеем по Черноморието от Дуранкулак до река Резовска, поехме голямата вълна от бежанци. Тази тема продължава да ни вълнува", казва Веселина Божинова.

За красивите плажни ивици в близост до Варна

Мястото е едно от най-добрите за практикуване на сърф, уиндсърф и кайт по нашето Черноморие. Намира се само на 40 километра южно от Варна. Затова редакторът в Радио Варна Ваня Славова разказва за селото с най-голяма плажна ивица 12 км в България: Шкорпиловци. За трети мандат кмет на село Шкорпиловци е Атанас Кателиев, той споделя, че всяка година поетапно се правят по две нови улици. Изградена е алея, която свързва селото с морето, с централния плаж.

Време за култура 

Една препоръките на главния редактор на Радио Варна Веселина Божинова е международната сборна изложба – графика "Божествена комедия", която се открива на 28 юли 2022 в галерия "Ларго". Събитието е проект на Италианската екслибрис асоциация и на Библиотека "Бодио Ломнаго" – организатор на едноименния италиански екслибрис конкурс. Експозицията съдържа 163 творби – екслибрис и малка графика, посветени на личността на Данте или вдъхновени от някоя от трите части на неговата прочута поема "Божествена комедия". Изложбата се провежда под патронажа на Почетния консул на Италия във Варна г-н Антонио Таркуинио.

Повече подробности можете да чуете в звуковия файл.

Снимка – Радио Варна

По публикацията работи: Наталия Маева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
д-р Орлин Колев и Анелия Торошанова

Възможна ли е конституционна криза?

Правителство? Избори? Възможна ли е конституционна криза? Д-р Орлин Колев – експерт по конституционно право, член на Комисията за защита от дискриминация, отговаря на тези и още въпроси въпроси в юридическото предаване на БНР "Законът и Темида". Възможно ли е да не се образува служебно правителство? "Да, съществува хипотетичен риск, обусловен..

публикувано на 29.03.24 в 15:30
Христиан Митев и Анелия Торошанова

Промените в Кодекса на труда, свързани с договора за работа от разстояние

Промените в Кодекса на труда, свързани с договора за работа от разстояние и солидарната отговорност на изпълнител и подизпълнител за заплатите на работниците – коментира в предаването "Законът и Темида"  адв. Христиан Митев .   " Промените в Кодекса на труда  имаха за основна цел да уреди въпросите, които възникват при т.нар. "работа от разстояние"..

публикувано на 29.03.24 в 12:35
Музей на азиатското и африканско изкуство в Трявна

Радиополет над щъркеловото гнездо. Дарители и дарения

Талантливи, известни и родолюбиви български творци, ценители на изкуството и колекционери са направили през годините впечатляващи дарения на уютния планински град Трявна. Това са Димитър Казаков – Нерон, Никола Казаков, Иван Колев, Тотьо Гъбенски, Иван Газдов, Златко Паунов и много други. За тези българи с огромен талант и сърца разказва неделното..

публикувано на 29.03.24 в 11:00

Инициативата "EmpowerHer" постави темата за икономическото овластяване на жените в бизнеса

На проведената международна конференция "EmpowerHer" (“Овласти я“), организирана от Американската търговска камара в България (АТК) в сътрудничество с European Female Founders (EFF), бяха засегнати важни аспекти от подпомагането на работещите жени и насърчаването на женското предприемачество. Събитието събра множество участнички, които споделиха..

обновено на 28.03.24 в 13:12

София Тотева: Иновациите и лидерството се случват по различен начин в различните точки на света

За едно истинско пътешествие в дебрите на иновациите в най-напредналите в това отношение страни в света разказва в "Нашият ден" София Тотева – съосновател на клуба на Станфордския университет в България. Скоро тя бе отличена на церемония в университета със специалната награда "Джон Хени" – признание и оценка за лидерство, отдаденост и значително..

публикувано на 28.03.24 в 12:50