Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Епизоди от живота

Елица Низамова – как се става стоматолог?

Снимка: Личен архив

Елица Низамова е от град Дупница. Тя учи дентална медицина. При младите стоматолози работата с пациенти започва от четвърти курс. Елица споделя, че “няма търпение да завърши и да започне да работи“. От година и половина вече трупа професионален опит


“Учителката ми по биология ме мотивира да избера тази специалност, защото е по-стабилна работа, а също и престижна“, казва тя в ефира на “Нашият ден“ и допълва:

“В работата има много плюсове, но е и трудно. В началото рисувахме и правехме зъби от сапун. Всичко беше ново за нас, целият материал, който имахме да научим, беше нещо ново като количество. Когато човек се старае, нещата вървят към по-хубаво. Последната година имаме държавен стаж, трябваше да си търсим пациенти и да попълним определен норматив. След това полагаме шест държавни изпита“.

Чуйте пълния разговор в звуковия файл.

Снимки: личен архив 

По публикацията работи: Зоя Димитрова
 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Синдром на Даун

Слънчевите деца могат за печелят медали

На 29 ноември отбелязваме Световния ден на дарителството и щедростта . Това е денят, в който празнуваме " Щедрия вторник". "Това е денят, в който празнуваме щедростта и така призоваваме хората да даряват, защото има страхотни примери, че дарителството действително може да промени нечий живот“, споделя  в "Нашият ден"  Силвена Христова,..

публикувано на 29.11.22 в 13:30

"Възраждане" предлага учениците от 2-ри до 4-ти клас да могат да повтарят

През изминалата седмица депутати от парламентарната група на политическа партия "Възраждане“ внесоха в Народното събрание проект за промяна на Закона за предучилищното и училищното образование се предвижда връщането на възможността учениците от втори до четвърти клас да повтарят учебната годината, ако не са покрили минималните критерии...

публикувано на 29.11.22 в 13:05

Връчват наградите на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация

За поредна година Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) ще връчи годишните си награди в 19:00 ч. на 29 ноември в "Гранд хотел Милениум" в София, съобщиха от Асоциацията. Отличените ще са в няколко категории, сред които хотели, ресторанти, мениджъри, атракции, организатори на събития, фирми и мероприятия . БХРА е..

публикувано на 29.11.22 в 11:19

Среща на български фирми в Истанбул

Истинска инвазия на български фирми ще има на 30 ноември в град Истанбул. Среща на български фирми на турска територия. Какъв е потенциалът на българо-турските бизнес отношения и в кои сектори са най-интензивни? “В продължение на вече почти две десетилетия българо-турските икономически и търговски отношения следват възходяща..

публикувано на 29.11.22 в 09:42