Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нотариус Камен Каменов отговаря на слушателски въпроси

Прехвърляне на движимо и недвижимо имущество

Снимка: БГНЕС

Нотариус Камен Каменов отговаря на слушателски въпроси в предаването "Законът и Темида".

Петър Попов, Кюстендил – Какви документи са необходими при прехвърлянето на автомобил, който е семейна имуществена общност (СИО)?

Дора Виденова, Ямбол – Как се дели недвижимо имущество, придобито по време на брака, и има ли давностен срок за завеждане на дело за делба?

Филип Коралов, Бургас – Как се прехвърля лодка и как се прави корабна ипотека?

Татяна Благоева, Добрич – Как може да се придобие паркомясто?

Чуйте отговорите на нотариус Камен Каменов от звуковия файл.



По публикацията работи: Милена Очипалска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Радослав Парушев, Светлозар Желев и Анди Велков (от ляво надясно)

За политическата сцена и литературните визии за съвременната реалност

Писателите Андрей Велков и Радослав Парушев гостуват в ефира на “Нашият ден”, за да обсъдят последните избори за Народно събрание и Европейски парламент, политическата ситуация в страната и в чужбина, както и възможното бъдеще пред нас. Радослав Парушев , адвокат и един от водещите специалисти по интелектуално и авторско право в България,..

обновено на 13.06.24 в 12:07
Ървин Дейвид Ялом

93 години от рождението на Ървин Дейвид Ялом

Ървин Дейвид Ялом, американски психиатър, теоретик и практик, преподавател и автор на романи, е роден на днешния ден, 13 юни 1931 г. Той е една от водещите фигури в екзистенциалната психология и груповата психотерапия. Родителите на Ялом емигрират от Русия в САЩ през 1920-те години . Те се заселват във Вашингтон, където отварят бакалски..

обновено на 13.06.24 в 10:33

София става домакин на Международен форум за борба със сколиозата

В рамките на Международния месец за информираност за сколиоза, София ще бъде домакин на значимо събитие – Международен форум "Заедно срещу сколиозата". Събитието ще се проведе на 29 юни 2024 г. в Международното висше бизнес училище и ще събере водещи специалисти от България и чужбина . Целта на форума е да повиши осведомеността за триизмерната..

обновено на 12.06.24 в 12:33

Високотехнологични помощни средства за над 3300 хора с увреждания

Министерството на труда и социалната политика стартира кандидатстването за високотехнологични помощни средства за над 3300 хора с трайни увреждания в трудоспособна възраст.  Проектът се финансира по Националния план за възстановяване и устойчивост и за изпълнението му са предвидени 24 млн. лв.  Повече за програмата разказва рехабилитаторът и..

публикувано на 12.06.24 в 12:01
Никола Тулечки

Мащабът на успеха на "Величие" може би е изненада и за самите тях

В рубриката "Темите на деня" на предаването "Нашият ден" гостува Никола Тулечки , представител на Обединението за честни избори (ОЧИ) и създател на "Данни за добро". Тулечки сподели своите виждания относно новия състав на 50-ото Народно събрание, като заяви: "След поредния изборен цикъл имаме нов състав на Народното събрание, то е юбилейно..

обновено на 12.06.24 в 11:06