Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Територията на "Кристофър Уайт"

Ако изкуството е територия, то музиката е мястото, в което със сигурност ще усетим най-реалното си собствено "Аз". Ще имаме възможността да наблюдаваме как понятия, значения и граници, с които сме се сраснали, постепенно се размиват, докато напълно изгубят своите очертания. През това време музиката ще твори вътре в нас собствената си реалност, използвайки за това собствените ни чувства; докато накрая не се озовем на единственото място, в което всеки може да се срещне със самия себе си.

За музиката и нейната територия разказват музикантите от групата "Кристофър Уайт". Средната им възраст е едва 26 години, но двама от тях (Даниеле Феббо и Иван Ценов) вече са добре познати в джаз средите с многото си концертни изпълнения към различни джаз формации. Вокалът на групата – Кристофър Уайт, прави изключително успешно кариера в сферата на поп музиката в YouTube и Tik Tok, с няколко стотици хиляди последователи и издадени два самостоятелни албума. Четвъртият член на групата е Борис Трифонов. Свирил е в няколко рок банди, Завършил е един от най-престижните университети за музика Falmouth University, Великобритания. В момента пише рок и филмова музика и също подготвя самостоятелен албум. Трима от групата са и музикални педагози.

Какво се случва, когато поп, рок и джаз музиканти се обединят с идеята да създават заедно музика, чуйте от разговора на Десислава Шапкарова с музикантите от групата "Кристофър Уайт"=

Снимките са предоставени от група "Кристофър Уайт"

По публикацията работи: Милена Очипалска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Привидният парадокс на непреходната култура

От какво зависи непреходното в културата на прехода – обобщения на културолога и филолог проф. Александър Кьосев по повод заключителната му лекция в рамките на проекта "Култура на прехода", която ще се състои днес (24 април) от 18:30 ч. в Театралната зала на Софийския университет. Проф. Александър Кьосев, директор на Културния център на..

публикувано на 24.04.24 в 11:36
Анди Готс (вдясно) и Георги Тошев

Фотографията като среща

Анди Готс неслучайно носи прякора "фотографът на звездите". Сам се хвали, че от първите си стъпки в изкуството не е снимал нищо друго, освен знаменитости. И докато в началото му се е налагало да ги ухажва за да застанат пред камерата му, днес известните сами го търсят. Фотографът печели популярност с вниманието, което отделя на личностите зад..

публикувано на 24.04.24 в 11:30

Инициатива насърчава деца в неравностойно положение да посещават театрални постановки

"60 от сърце" е благотворителната инициатива на младата продуцентска компания The Balkan Theatre Factory. На всяка нейна постановка се пазят 60 места, които се предоставят на деца от домове или деца в неравностойно положение или деца на бежанци. Първият спектакъл на компанията е "Островът на съкровищата", пиратско комедийно приключение за деца и..

публикувано на 24.04.24 в 10:10

Нинко Кирилов: Категорично вярвам в това, че никой не може да бъде научен да пише

В рамките на четири поредни недели – от 12 май до 2 юни – в пространството за литература и култура "Светофар" ще се проведе курс по творческо писане с писателя, поет и драматург Нинко Кирилов. Курсът е подходящ за хора, които искат да говорят за поезия и проза, както и да получат ценни съвети в началото на своя творчески път. Зелена..

публикувано на 24.04.24 в 09:53

Историята на германската фотография в пет имена

На 24 април в Гьоте-институт София започва серията лекции на изкуствоведката доц. д-р Катерина Гаджева, посветени на немската фотография от началото на ХХ век. До ноември в рамките на пет лекции, ще се запознаем с ранната история на немската фотография през творчеството на петима немски майстори на камерата. "Историята на фотографията е низ от..

публикувано на 24.04.24 в 09:36