Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Еврика! Успешни българи: Христо Пеев

Какво значи да си работник на знанието

На този въпрос може да отговори човек като Христо Пеев, софтуерен инженер и активен посланик на идеята за гъвкава дистанционна работа, чрез която се осигурява баланс между кариерата и личния живот на хората. Христо Пеев вярва, че успехът на компанията зависи от идеите, таланта, енергията и благополучието на всеки, който работи за нея.

Преди време специализирано жури присъди наградата "Еврика" за най-добър млад мениджър за 2022 година на Христо Пеев за: глобална визия и подход в развитието на бизнеса и значими бизнес резултати, иновативен управленски подход в търсенето, експериментирането и прилагането на работещи управленски идеи и практики, изявено бизнес лидерство.

Какво значи самочувствие

Христо Пеев: Установих, че моят личен капацитет и багаж не отстъпва на тези големи предприемачи и успешни хора от света на технологиите, с които се срещам. И установих, че някои от уменията, които аз имам като любопитство, умение да съм толерантен към чуждото мнение, да съм толерантен към идеи, които на някои хора да се струват екстравагантни и невъзможни. Това ми даде самочувствието да повярвам, че не само аз, но като цяло и хората в България, можем да се съревноваваме със света и да не му отстъпваме.

Цялото интервю можете да чуете в следващия звуков файл.

Снимка: evrika.org
По публикацията работи: Росица Михова
ВИЖТЕ ОЩЕ

На 67 да се изкачиш до базовия лагер на Еверест

Албена и Павел Благеви гостуваха в "Покана за пътуване", след като изкачиха Килиманджаро и веднага щом изминаха 779-те километра на Камино. Преди броени дни те се завърнаха от най-високо място. Долетяха от Непал със сертификати, че са достигнали до базовия лагер в подножието на Еверест. Как да не ги покани за разговор човек?! Запитах ги ще бъде ли..

публикувано на 07.12.23 в 09:15

Бургас в историята, в културата и в историята на културата

Предаването е посветено на Бургас – градът, който празнува Никулден като свой празник. Но дори да не беше празникът, Бургас заслужава да бъде тема на предаването, защото е едно от българските места, в които история и култура се преплитат осезаемо, оформяйки народностни възли, които ни крепят и като българи, и като човеци. За да разберем кои са..

публикувано на 06.12.23 в 17:15

PISA 2022 – провалът е налице, какво правим

На 5 декември бяха обявени резултатите от последното изследване на Програмата за международно оценяване на учениците (PISA) от 2022 г. с акцент върху математическите умения на 15-годишните. Изследването е разработено от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) като международно стандартизирано оценяване на функционалната..

публикувано на 06.12.23 в 08:00
Проф. Румен Кастелов

Улиците – опасни за вашето здраве?

Изразът е от изминалата седмица и бе на политик, но остави горчив привкус за несвършена кметска и общинска работа – натрупани клони, сняг, мръсотия. И един факт – след снеговалежите и бурята за седмица над 500 души в столицата са потърсили медицинска помощ, най-вече ортопедична. Това бяха формалните ни основания за разговор с известния ортопед и..

публикувано на 05.12.23 в 08:45

Еврика! Успешни българи: Никола Каравасилев

Никола Каравасилев печели "Еврика" преди години. Разказва как всичко, което си е пожелал като млад учен, се е сбъднало днес.  Сега той е учител по астрономия в Национална природо-математическа гимназия "Акад. Любомир Чакалов" и е сред ръководителите на отборите, които представят България на националните и международни олимпиади по физика и астрономия...

публикувано на 04.12.23 в 17:05