Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Еврика! Успешни българи: Христо Пеев

Какво значи да си работник на знанието

На този въпрос може да отговори човек като Христо Пеев, софтуерен инженер и активен посланик на идеята за гъвкава дистанционна работа, чрез която се осигурява баланс между кариерата и личния живот на хората. Христо Пеев вярва, че успехът на компанията зависи от идеите, таланта, енергията и благополучието на всеки, който работи за нея.

Преди време специализирано жури присъди наградата "Еврика" за най-добър млад мениджър за 2022 година на Христо Пеев за: глобална визия и подход в развитието на бизнеса и значими бизнес резултати, иновативен управленски подход в търсенето, експериментирането и прилагането на работещи управленски идеи и практики, изявено бизнес лидерство.

Какво значи самочувствие

Христо Пеев: Установих, че моят личен капацитет и багаж не отстъпва на тези големи предприемачи и успешни хора от света на технологиите, с които се срещам. И установих, че някои от уменията, които аз имам като любопитство, умение да съм толерантен към чуждото мнение, да съм толерантен към идеи, които на някои хора да се струват екстравагантни и невъзможни. Това ми даде самочувствието да повярвам, че не само аз, но като цяло и хората в България, можем да се съревноваваме със света и да не му отстъпваме.

Цялото интервю можете да чуете в следващия звуков файл.

Снимка: evrika.org
По публикацията работи: Росица Михова
ВИЖТЕ ОЩЕ

Рентгеновите лучи

Малко познатото стихотворение на Иван Вазов, писано преди 123 години, бе отправната точка в разговора ни с доц. Марин Пенков . Началникът на Отделението по образна диагностика в болница "Свети Иван Рилски", ерудиран и амбициозен млад лекар, акцентира върху новите и авангардни технологии в рентгенологията, успеваемостта и точността при поставяне на..

публикувано на 05.06.23 в 15:09

А може би трябва да поговориш с някого

Книга за психотерапията, която самите психотерапевти харесват - така сбито и по журналистически можем да опишем книгата "А може би трябва да поговвориш с някого" на американската авторка и психотерапевт Лори Готлиб. Книгата далеч не е само за специалисти. Готлиб разказва увлекателно, честно и с уважение за пациентите си – реални хора, а не..

публикувано на 04.06.23 в 09:20
Калина Колева, Екатерина Колева, Яна Шиварова, Ели Стойкова (отляво надясно)

Наука в гимназията

Мини научният фестивал за учениците от Националната природо-математическа гимназия в София, организиран от фондация "Сай хай", излъчи отбор победител, който ще се състезава в националния кръг на фестивала на 11 юни в Биологическия факултет на Софийския университет. По мнение на журито, в чийто състав влизат и университетски преподаватели, проектът на..

публикувано на 04.06.23 в 08:10

В Япония жените подаряват шоколади на… шефовете си

Японците са убедени, че да се съхрани хармонията е много по-важно от това да докажат правотата си или да получат изгода. Тъкмо това непривично за нас отношение към живота ни кара да изпитваме неутолимо любопитство към Страната на изгряващото слънце. С журналистката Мира Баджева проведохме толкова дълъг, смислен и пълен с интересни обрати разговор за..

публикувано на 03.06.23 в 10:45
Даян Шаер

Когато вдъхновението и приключенията вървят ръка за ръка

Писателката от българо-сирийски произход Даян Шаер разказва за своите корени, ценности и любими дестинации. Онези, които я вдъхновяват да пише и да изследва човешките съдби. Даян Шаер за човечността Разказва и за приликите между двете култури – България и Сирия, които ги правят толкова близки и, по своему, красиви.

публикувано на 01.06.23 в 12:25