Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

National Geographic отличава победителите във фотоконкурса на списанието

| обновено на 25.09.23 в 13:23

"Фотографите отблизо" щe се проведе на 26 септември от 19:00 часа в Pirotska 5 Event Center. (София, България - 13.09.2023 г.) Финалът на втория годишен фотоконкурс на National Geographic ще бъде отбелязан със специално събитие, на което ще бъдат отличени победителите в четирите категории и техните подгласници.

Публиката ще има възможността да стане част от церемонията по награждаването, а заедно с това да се потопи в света на трима от най-успешните родни фотографи, жури в настоящото издание, и различните им гледни точки към това необятно и завладяващо изкуство.

Фотографията е неразривно свързана с дейността на National Geographic и със стремежа към изследване и преоткриване на света около нас. Кулминацията на вечерта на 26 септември ще настъпи с награждаването, по време на което ще бъдат обявени големите победители в тазгодишния фотоконкурс на National Geographic. Членовете на журито са изправени пред нелеката задача да изберат най-добрите от над 6000 публикувани кадъра, разпределени в четири категории – "Животни", "Хора", "Пейзажи" и "На тъмно". Журито е в състав – Ясен Тодоров, Владислав Терзийски и Иво Данчев.

Ето какво казва в ефира на “Нашият ден“ фотографът Иво Данчев, който работи основно със списанието от 2009 г.

Чуйте разговора в звуковия файл.


По публикацията работи: Зоя Димитрова
 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Самюел Джонсън

Патриотизмът – граници на понятието

Английският писател и публицист Самюъл Джонсън преди близо три века изрича: "Патриотизмът е последното убежище на негодника", и тази крилата фраза е взета на въоръжение по-късно от Лев Толстой, а се цитира до днес постоянно от мнозина. Какво имат предвид двамата класици? Каква е разликата между любовта към Отечеството и войнстващата националистическа..

публикувано на 04.12.23 в 12:25

Ремонтът на обсерваторията в Борисовата градина продължава с нова бригада

Най-старата астрономическа обсерватория в България, разположена в Борисовата градина и принадлежаща на СУ "Св. Климент Охридски", се намира в по-лошо състояние, отколкото преди започването на дългоочаквания ремонт. Според отчети от екипа на катедра "Астрономия" при Физическия факултет на университета, сградите на обсерваторията са силно..

обновено на 04.12.23 в 12:17
Добрич

"Лаборатория: Млад предприемач": Какви идеи за икономиката на Добрич имат младите?

В град Добрич, благодарение на новосформираната младежка инициатива "CultureHUB", Световната седмица на предприемачеството беше отбелязана със специално събитие за гимназисти, наречено "Лаборатория: Млад предприемач". Този нестандартен формат на конкурс за предприемачески идеи, наречен "Incubator", предостави възможност на младите участници..

обновено на 04.12.23 в 11:24

Във Велико Търново създават първия сайт у нас с регистър на паметниците на културата

Община Велико Търново представи новата инициатива за включване на паметниците на културата в електронен регистър, който ще предостави подробна информация за всеки обект. Този иновативен проект има за цел да осигури масов достъп до богатото културно наследство на региона и да популяризира малко известните обекти, които до този момент не са ставали..

обновено на 04.12.23 в 11:03

Министерството на туризма прави роуд шоу във Великобритания

Министерството на туризма на Република България ще представи българския туризъм на специално организирано роуд шоу във Великобритания. Събитието, което се провежда в периода от 4-и до 7-ми декември 2023 година, има за цел да представи многообразието и възможностите на българските туристически дестинации на британската публика и туристическия..

обновено на 04.12.23 в 10:40