Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиера на нов спектакъл по текстове на Георги Господинов

"Всичките наши тела" на режисьора Мартин Киселов – най-новото заглавие в репертоара на Драматичния театър "Невена Коканова" - Ямбол

"Давам си сметка, вероятно като мнозина преди мен, че сред личните ми спомени има много, родени от книги. Четенето произвежда спомени. Отдавна не помня и съм се отказал да търся кои са прочетени и кои – не. Не намирам никаква разлика, всичко е преживяно, всичко ме кара да настръхна, всичко е оставило белег. По всичките мои тела..."

"Всичките наши тела" е най-новият спектакъл  в репертоара на Драматичния театър "Невена Коканова" в Ямбол. Постановката по текстове на Георги Господинов е на режисьора Мартин Киселов, който е създал, със съдействието на автора, и драматургичната основа на представлението.

"Разговорът в момента е с режисьора, но нямаше да има смисъл да разговаряте с него, ако актьорският екип не се беше отдал изцяло на такъв "шантав" процес и не го беше подкрепил и обогатил, и развил – много повече, отколкото аз бих могъл да измисля с молив на бюро. С огромно удоволствие работих с тях. Те дойдоха с едни любопитни очи към това предложение, с много желание да играят заедно", разказа в "Артефир" Мартин Киселов.

В представлението участват актьорите Петя Бойчева, Галина Иванова, Цветелина Кънева, Румен Михайлов, Георги Караиванов, Георги Ружичка, Вълчо Янев, Мирослав Димитров.

Сценографията е на Илияна Кънчева, композитор – Калин Николов, пластика – Атанас Жеков-Кроко. Представлението е адаптирано за хора със слухови проблеми.

Спектакълът е създаден с финансовата помощ на Националния фонд "Култура".

Публиката в Ямбол може да гледа "Всичките наши тела" на 25 октомври.

На 1 ноември – Деня на народните будители, спектакълът ще гостува в София, на сцената на Театър "Българска армия".

Снимка –  ДТ "Невена Коканова" - Ямбол
По публикацията работи: Милена Очипалска
 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Как да се освободим от емоционално незрелите хора

Американската клинична психоложка Линдзи Гибсън изследва емоционалната незрялост в новата си книга "Да се освободим от емоционално назрелите хора". Авторката предлага стратегии за трансформиране на връзките с емоционално назрелите хора в нашето обкръжение и трайно освобождаване от незаслужените очаквания и емоционални капани в отношенията с тях...

публикувано на 24.02.24 в 09:20
Димитър Ненов

Нова книга, посветена на ерудита Димитър Ненов

"Пианист, композитор, диригент, критик и архитект" – така сам се определя приживе класикът Димитър Ненов. Тази година се отбелязват 120-годишнина от неговото рождение и 70-годишнина от смъртта му.  На 26 февруари от 18:00 ч. в Централния дом на Съюза на архитектите в България ще се състои представяне на "Архивът на Димитър Ненов в Дрезден" – новата..

публикувано на 23.02.24 в 15:50

Авантюра с яйца, тренировка по хокей, приключение с трактор в програмата СФФ за деца

Смях и приключения очакват най-младите зрители на 28-ия София филм фест! Програмата "СФФ за деца" включва филми, обиколили света, които през март ще могат да бъдат видени на голям екран в София. За втора поредна година главен селекционер на детската рубрика на фестивала е режисьорът Андрей Хадживасилев. В последно време режисьорът е..

публикувано на 23.02.24 в 15:30

"Да питаме Сирака" гостува на Българския културен институт в Братислава

За първи път екипът на предаването "Какво се случва" прескача границите на България и задава вечния си въпрос от Братислава. Програмата за култура на Българското национално радио "Христо Ботев" гостува на българската общност в словашката столица , за да представи творческото наследство и идеите на талантливия художник, критик, поет, театрал и..

публикувано на 23.02.24 в 14:40

Започва поредицата "Представленията, които ни създадоха" в Yalta Art Room

"Представленията, които ни създадоха" – под това мото ще премине новата инициатива на независимото пространство за култура Yalta Art Room в София. Това ще бъде серия от осем дискусии, в които ще участват едни от най-значимите творци, свързани с театралното изкуство в България. Входът за всички срещи е безплатен. Зрителите, които не могат да присъстват в..

публикувано на 23.02.24 в 14:35