Историята на хранителните добавки не е дълга, но е много интензивна, а човечеството нарича добавките добавки, едва когато става ясно, че телата ни страдат от определени липси на определени вещества и при определени условия. Набавянето им в точния момент не просто запазва здравето на тялото, а понякога, да не кажем винаги, качествено променя живота на приемащия хранителни добавки.
Днес обаче човечеството изглежда преживява някакъв бум на интереса – маркетингов и, бих казала, научен – към хранителните добавки. Нуждаем се от много и различни вещества, за да работят добре телата ни, особено в забързаното ежедневие на работещите, интензивно заети хора.
Това е само една от причините Виктор Иванов да експериментира с формулата на своята многосъставна хранителна добавка на прах, единствената, произведена в България от този вид и клас, която много по-лесно би се вписала в дневните разходи за храна и добавки.
Как се произвеждат хранителни добавки и как и защо се консумират?
Чуйте отговорите в звуковия файл.
Снимка – личен архив
Днес в 14 ч. в сградата на Изпълнителната агенция за българите в чужбина (ИАБЧ) ще се проведе учредително събрание на Асоциацията на българските културни сдружения в чужбина. Инициативата ще обедини усилията на българските културни организации по света и ще създаде платформа за по-ефективна връзка между институциите. От 22 до 25 юли във..
Днес Регионална библиотека "Пейо Яворов" в Бургас ще бъде домакин на вдъхновяваща и практична среща с древната мъдрост на Индия. Темата е как храната може да се превърне в най-мощното ни лекарство. Поводът – безплатна лекция на един от водещите преподаватели по Аюрведа в България – Юрий Ковачев. Началото е в 19:00 ч., а входът е свободен...
Ratio отправя покана за събитието "Космосът е голям и живот дебне отвсякъде", посветено на търсенето на живот извън Земята, което ще се проведе днес в София. На сцената ще излязат двама изключителни експерти, които ще представят различни перспективи по темата. Това са д-р Веселин Костов – астроном и изследовател от NASA, и Петър Ефтимов – биолог и..
Стела Николова учи Сценични изкуство в Щатите, откъдето се връща преди няколко години заедно със съпруга си Доналд Байфийлд. В София двамата създават ресторант за веганска храна, който бързо се разраства. Какви са ползите от храненето с растителни продукти, как веганското меню снабдява човешкия организъм с протеини и как се изработват рецептите..
Владимир Митев е репортер в Румънска редакция на радио "България". Говори свободно румънски език. Отделно от това е завършил "Иранистика" в СУ "Св. Климент Охридски" и създател също на блога "Персийският мост на приятелството". Участник в много и различни международни проекти. Блогът "Персийският мост на приятелството" набра доста популярност по..
Тоталния разпад на обществения диалог, речевата агресия и върховенството на политическото клише коментират в предаването "Мрежата" д -р Антоанета..
Вече обмисляме 11-ото издание на нашия арт фестивал в Израел и дано да е под мирно небе – изрази надежда Весела Райчинова – журналист, продуцент, поетеса,..
В последното издание на рубриката "Говорят зелените новатори на България" представяме една нова и много обещаваща инициатива – акселератора SCION,..
Ел. поща: hristobotev@bnr.bg