Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Веселка Кунчева: Съвременният човек е заключен в себе си зад бронирани врати

6
Снимка: pierrot-bg.com

Спектакълът за възрастни "Самотата в съвременния човек/свят" гостува тази вечер на софийската публика.

Драматизацията и режисурата са на Веселка Кунчева по текстове на Антония Антонова и Цветелина Вътева ("Вайръл стихове за секс и драма").

"За мен това е много съкровен спектакъл, защото изследва една от най-болезнените теми на съвременния човек – затварянето в себе си, самотата, която започва да го заключва, да не му дава възможност да се среща с другите. Ако сега трябваше да поставя този спектакъл, мисля, че щеше да бъде доста по-тъжен.


Днешният човек е заключен в себе си зад доста бронирани врати. И мисля, че ни предстоят все по-самотни години", сподели в "Артефир" режисьорката Веселка Кунчева.

В представлението участват актьорите Анна-Валерия Гостанян, Валентин Василев, Деница Дончева, Елица Матева, Ива Николова, Иван-Александър Дойчев, Ивана Бобойчева, Йордан Тинков, Любомир Желев, Маргарита Костова, Марияна Петрова.

Сценографията е дело на Мариета Голомехова, автор на музиката – Милен Апостолов.


Постановката е копродукция на Държавния куклен театър в Стара Загора и Драматично-кукления театър "Иван Радоев" – Плевен.

Публиката в София може да гледа спектакъла "Самотата в съвременния човек/свят" на 28 февруари на сцената на Младежкия театър "Николай Бинев”.


Снимки: Държавения куклен театър - Стара Загора

По публикацията работи: Росица Михова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Юрий Рахнев

"Странично осветление" – монолог на актьора Юрий Рахнев

Книгата "Странично осветление" от актьора Юрий Рахнев е яростен монолог на един фоторепортер, градски човек, тръгнал по следите на заплатената история. Юрий Рахнев е роден в Бургас. Изучавал е социологически и културологични теории в Бристолския университет. Работил е като фотожурналист, участвал е в игрални филми, сериали и телевизионни..

публикувано на 16.04.24 в 18:54

Фотографска изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти

"Небеса" (The Heavens) е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики, на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти. В продължение на повече от две години двамата посещават тринайсет офшорни центъра, олицетворение на укриване на данъци,..

публикувано на 16.04.24 в 17:29

Потопените български села в артистичен проект

Изложбата "Изгубени под водата" прави артистично изследване на емоцията и спомена за потопените български села по времето на социализма, които са изселени заради масираното строителство на язовири.  Създателките на проекта Ралица Каменова и Стела Бизева разказват, че едно от потопените села е част от тяхната семейна история и така се заражда..

публикувано на 16.04.24 в 17:15

България представя тревожна артинсталация на Венецианското биенале 2024 г.

STIR е многократно награждавана глобална медийна къща и кураторска агенция. Това е разностранна организация с дигитални и физически платформи, която е основана през 2014 г., за да раздвижи творческата мисъл, практиката, дискурса и индустрията, като същевременно насърчава, разпространява и насърчава творчеството и иновациите в областта на дизайна,..

публикувано на 16.04.24 в 16:00
Силвия Атипова

Силвия Атипова: От петък до неделя пиша книга, а от понеделник се занимавам с политика

Един глас, който заслужава да бъде чут – този на Силвия Атипова , която е писателка, граждански активист и общественик. Атипова гостува в "Нашият ден", за да говори за писането, политиката и темите, които вълнуват Белгия, където тя живее, и България. Атипова споделя, че детската ѝ мечта е била да пише книги, но професионалното развитие я..

публикувано на 16.04.24 в 10:35