Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Еrrorr с концерт в София

| обновено на 05.03.24 в 08:37

Вие май още спите, а? А какъв кататоничен концерт се задава. Сетивата ми долавят неговия тътен 50-ина часа по-рано. Ама не архаичен метъл с мухъл по мазолите ще пусне банцига, а ултрамодерен разцепващ шум, парекселанс европейски. Оле, отвори очички!

Доста всеядна поп музика... И така, зарязваме паркетните и светли пространства, а и ягодовата блондинка със сламка между устните, намъкваме черната рокерия с капси и поемаме по витите стълби надолу към клокочещия ъндърграунд, в който с ухото се вижда много по-добре. А без грайферите на кубинките се пада - при това бая лошо, се хлъзга върху грубата тактика на сладка безнадеждност, срещу събарящи рифове -  фронтално.

Бързаме за среща с бандата "Ерър" (Еrrorr). Да, грешката е вярна. Берлинският проект на шведския мултиинструменталист Леонард Коге, китарист и продуцент на култа "Ди Ъндърграунд Ют", ще изнесе концерт в столичния клуб Live & Loud от 20.00 ч. на 7 март.

С интензивност на емоциите Леонард Коге акушира албумите си извън редиците на "Ъндърграунд Ют", оглавени от британеца Крейг Дайър. В "грешената" дружина са още китаристът на "Медисън Бой" Андре Лео, басистът Ник Манджоне и барабанистът на "Уи Ар Уейвс" Aдриано Редолия. Абе, хвани единия и усили другия.

Коге е автор и продуцент на всички композиции, той пее и свири на китара, барабани, бас, орган и пиано. Авангардно, по-авангардно, най-авангардно. "Ерър". Духът и дъхът на Берлин със всевъзможните му полутонове, мегаполис, който в последните петнайсетина години успя да си върне палмата на първенството на столица на световния ъндърграунд.

Ще се срещнем в погото!

Чуйте пълния коментар. 


По публикацията работи: Зоя Димитрова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
АГРА 2024

АГРА 2024

Между 20 и 24 февруари се проведе 31-вото издание на международното земеделско изложение АГРА, заедно с изложенията Винария и Фуудтех. Думите, определящи форума тази година, са партньорство и сдружение. Модернизирането и дигитализацията на селското стопанство и на производството като цяло, било то на вино или на храна, независимо какво мислим..

публикувано на 07.05.24 в 17:40

Етика на грижата, или докъде грижата е грижа?

В съвременната Етика на грижата се разграничават няколко аспекта, които обхващат отношението ни към себе си, децата, родителите и уязвимите членове на обществото. В интервю за предаването "Нашият ден" д-р Маргарита Габровска от Института по философия и социология към БАН обсъжда тези аспекти, подчертавайки разликите между грижа и услуга, както..

обновено на 07.05.24 в 13:23
Васил Велев и Антон Митов

Антон Митов представя: Васил Велев – автор на книгата "От Вида до Буда"

Васил Велев дълги години работи като журналист в британската компания за обществено радио и телевизия Би Би Си в Лондон. Освен това е и пътешественик, който е обиколил света. Въз основа на тези обиколки се появява книгата му с разкази "От Вида до Буда", която Антон Митов определя като електронно есеистични пътеписи. За едно дърво, което се ползва..

публикувано на 07.05.24 в 12:41

7 май – отбелязваме Деня на радиото и телевизията

7 май е Ден на радиото и телевизията, който се отбелязва в България и Русия.  На този ден през 1895 година руският физик Александър Попов демонстрира пред физическото дружество в Санкт Петербург създаден от него радиоприемник. Попов е смятан за един от бащите на радиото заедно с италианеца Гулиелмо Маркони. След 1945 година 7 май става..

обновено на 07.05.24 в 10:02