Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Театър на сетивата София с ново представление

Снимка: sensorytheatresofia.com

Театър на сетивата София представя най-новото си творение – сетивния спектакъл-лабиринт "Мета лично". Представлението се разгръща на територията на ОКИ-Културен дом "Красно село", където се игра и бутиковият спектакъл на колектива "Бял лист". Това е спектакъл за взаимодействието и синергията между елементите на една колективна мета-Аз личност в лицето на творческия екип на театъра, която твори и излъчва хармония в един непрекъснат процес на съзидание, естествен колкото дишането. 

Творческата мощ на тази мета-Аз личност надхвърля въображението и е способна да превърне подземния комплекс от празни помещения на Културния дом "Красно село" в пълнокръвен жив свят, който взема елементи от познатата реалност, за да ги преобразува като с магичен калейдоскоп в ансамбъл от фантастични артинсталации, обитавани от необикновени герои и свързани от мета логика, напомняща за сюрреализма.

Къде започвам Аз и свършват Другите? При границите на телата ли? И има ли Други изобщо? Това е спектакъл-изследване на границите, на тяхната природа и тяхната пропускливост. Границите между вътре и вън, между видимо и невидимо, между делнично и съкровено. Това е спектакъл-опит за докосване до безграничното, което може да се окаже "Мета лично".

"Нашето изкуство става нашият живот и нашият живот се превръща в изкуство. Проектът "Мета лично" без съмнение е следващият етап от пътя ни в тази посока" – разказва Михаил Димов, творчески директор на Театъра.

Можете да преживеете "Мета лично" на 12, 13, 19 и 20 април 2024 г. от 18 до 21 ч., в Културен дом "Красно село", София, бул."Цар Борис ІІІ" № 41.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата и на Националния фонд "Култура" по програма ВРЧКО.

Повече за представлението – в звуковия файл:


По публикацията работи: Росица Михова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

100 години Национална професионална гимназия по полиграфия и фотография

Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография в София отбелязва 100 години от създаването си. Директорът на гимназията инж. Цветанка Апостолова отбеляза, че гимназията е приключила успешен двугодишен проект по програма "Еразъм", а в момента се работи с партньори от чужбина по нов – за реставрация на стари фотографии и книги...

публикувано на 30.04.24 в 11:10

Мария Касимова-Моасе: Тъжният човек е много по-управляем

Намираме я в Русе, град на красиви изгреви и културно разнообразие, където тя е имала представления във вчерашния ден. Оттам писателката и журналистка Мария Касимова-Моасе представи предизвикателствата и вълненията, които преживява в своята артистична и журналистическа практика. "Вълнуват ме много теми, – започва Мария. – Един живот няма..

обновено на 30.04.24 в 11:04
Стефка Станчева

Стефка Станчева с дебютен роман – "Добруджанският феникс"

С дебютния си роман "Добруджанският феникс" Стефка Станчева се връща към корените си – дълбоко в сърцето на Златна Добруджа. Романизираната биография на местния журналист, писател и общественик Яни Хаджиянев-Калиакренски поставя началото на историческата трилогия "Благословената земя". Тя среща читателите със силни и забележителни личности,..

публикувано на 30.04.24 в 10:52

Фондация "Елизабет Костова" 2024: Поезия и климатична криза

Фондация "Елизабет Костова" е една от организациите, които най-активно насърчават литературния живот у нас. През 2024 година поезията е на фокус, като предстоят редица полезни и вълнуващи събития – Преводаческа академия, Международна поетична конференция, ателиета по превод, Международният фестивал "СтолицаЛитература" и т.н. Виолета..

публикувано на 30.04.24 в 09:52

30 април: Международен ден на джаза

публикувано на 30.04.24 в 09:41