Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

Мрежата за женско предприемачество връчва своите годишни награди

Снимка: "Бизнес на високи токчета"

Утре (12 февруари) Мрежата за женско предприемачество "Бизнес на високи токчета" ще връчи своите годишни награди.

Почетният председател на най-голямата женска мрежа за бизнес в България Биляна Тончева е гостува в "Нашият ден", за да говори за мястото на жените в бизнеса и предстоящото награждаване.

"Не сме феминистки, вървим с мъжката половина по пътя ръка за ръка, но утре ще отличим с наградата "Златно токче" на най-изявените дами от нашата членска маса", заявява Тончева.

Мрежата на жените предприемачи подкрепя както дами на високи корпоративни позиции, така и сега прохождащи в бизнеса жени, изтъква гостът.

В основите на организацията е любовта и вярата, че нещата могат да се случват по един по-добър начин, казва Тончева и допълва, че дамите намират една в друга подкрепа по най-различни теми.

Мрежата за женско предприемачество съществува вече девета година и има сериозни клубове във Варна и Пловдив.

Тончева насърчава българските предприемачи да кандидатстват по множеството процедури за финансиране и стимулиране на техните бизнеси и предприемачески идеи. Като част от водеща консултантска компания за европейски проекти тя запознава слушателите на предаването с някои от процедурите, които протичат към момента.  

"Нашата роля е да подкрепяме бизнеса. При повече от десет процедури тази година всеки ще намери своето достойно място да стартира бизнес. Не се страхувайте – тепърва ще има още много възможности", заявява Тончева.  

Целия разговор чуйте в звуковия файл: 


По публикацията работи: Бисерка Граматикова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Традиционната кухня – част от безсмъртната фолклорна система

Екипът на Регионален исторически музей – Русе тръгва по следите на традиционната местна кухня с теренни проучвания в няколко села от областта. В "Нашият ден" разговаряме с Десислава Тихолова от отдел "Етнография" на РИМ – Русе. Проектът, който се предвижда да завърши с изложба, търси паметта за традиционните храни, кулинарни практики и..

публикувано на 11.02.25 в 10:05

Конкурсът "Боклучко и магията на рециклирането" – екоавантюра за децата в Стара Загора

В какво могат да се превърнат ненужните отпадъци според децата – разговор в "Нашият ден" с директора на Девето ОУ "Веселин Ханчев" – Стара Загора Мария Горчева . Училището организира конкурса "Боклучко и магията на рециклирането" за деца от детските градини в града . По думите на Горчева целта е малките ученици да бъдат подготвени на тема..

публикувано на 11.02.25 в 09:05

Интелектът – бихме ли го преотстъпили на машината?

Съществува ли изкуствен интелект, или тази фраза е лъжа, повторена хиляди пъти? Откъде идва интелектът и как се развива? Защо хората имат по-ниско IQ вследствие на съвременните технологии?  По темата около понятието "интелект" в това издание на "Гласът на времето" дискутират главният редактор на сатиричния сайт "Не!Новините" Самуил..

публикувано на 10.02.25 в 18:05

Проблеми и възможности на българските пчелари

На 10 февруари православният свят чества св. Харалампий Магнезийски, покровител на пчеларите. Смята се, че приживе светецът е открил лечебните свойства на пчелния продукт, затова днес се освещава мед. В Деня на пчеларя в "Нашият ден" разговаряме с Явор Кирилов за историята, проблемите, възможностите и добрите практики на българските..

публикувано на 10.02.25 в 10:04

Cupffee – ядливите биоразградими чаши за топли и студени напитки

Зелените новатори на България: Срещаме ви с Иван Бондоков от Cupffee – ядливи биоразградими чаши за топли и студени напитки .  Чашите на Cupffee са създадени от изцяло натурални съставки, без ГМО, изкуствени оцветители, подсладители или консерванти. Издържат минимум 45 минути, без да променят структурата си, дори при напитки от 85 градуса. Това е..

публикувано на 10.02.25 в 09:25