През това лято се отчита засилен интерес към почивките в Гърция от страна на туроператорите. Цените на нощувките се запазват на нивата от миналата година. Промяна в цените има само за транспортните услуги.
От момента, в който ограниченията, свързани с изискване за сертификати за ваксинация и преболедуване и носенето на маски отпаднаха, българите се насочиха активно към южната ни съседка.
Засилен интерес има и от други високоплатежоспособни пазари.
Анелия Терзиева, управител на туроператор, специализиран в предлагането на дестинация Гърция:
"Хората резервират макар и с доза предпазливост. Всеки иска да пътува. Няма места по хотелите. През май два пъти повече са хората в сравнение с предходната година. През юни ще пътуват три пъти повече хора. За Гърция има много желаещи от Германия и Великобритания. В Северна Гърция се завръща френският пазар, полският. Интересът е огромен".
Тя посочи, че има и масово строителство на хотели, не са малко и тези, които се реновират.
"Тенденциите са към повишаване на качеството на продукта, не само за настаняването. Обръща се внимание върху шума от клубовете след полунощ. Следи се изключително за чистотата".
Заради войната резервациите временно са били спрени, но само за около две-три седмици.
Терзиева подчерта, че проблемът с кадрите не е само в България. "Има недостиг на кадри от най-ниска квалификация до най-висока".
"Цените в Гърция нямат покачване. Но на транспорта ръстът е драстичен", допълни тя.
Редакторът на БНР Радио Кърджали Божидар Събев разказа лични впечатления от гръцкото море. Той констатира, че цените в ресторантите са се покачили с около 15-20%, като най-много поскъпването се е отразило на алкохолните напитки, не чак до там на храната. Той казва, че приблизително основните ястия са около 6 евро. "Рибните специалитети са малко по-скъпи - над 12 евро, но рибата е прясна и много вкусно приготвена", допълва Божидар.
Волята на хората е да има редовен кабинет, той има вероятност да изкара и цял мандат, коментира новото правителство "Желязков" областният лидер на БСП в Кърджали Милко Багдасаров. БСП, по думите му, е станало по-прагматично, а и ГЕРБ-СДС не е същото, тъй като са направили много компромиси, за да отговорят на исканията на хората. С Милко..
Потребителите, които получават заплашителни имейли с предупреждения за съд при отказ да приемат пратка, да не изпадат в паника, а да извършват проверки, съветва Габриела Руменова от платформата "Ние, потребителите" по повод множество сигнали и запитвания след покупки по време на празниците. Съобщенията гласят, че получателят трябва..
Преди време ви срещнахме с музиканта Я вор Русинов, който живее в обезлюденото село Горно Луково само с още няколко жители и съпругата си. Преди пет години животът в града ги накарал да изберат малкото населено място. Заради новия лукс - тишината, природата и спокойствието. Както и домашните домати, тиквички и лук, които нямат нищо общо..
Продължава разговора ми с Руска Стоянова - предприемач, която вярва и използва силата на растенията. В рода й има случаи на изцеления от лечебните билки и това подсилва сигурността й, че те наистина работят. От малка помни как майка й се лекув а с полски хвощ, турта и бял равнец за различни женски заболявания. Трябва ли обаче и да вярваме,..
Пътуването с влак винаги носи емоция, а маршрутът на "Родопската гъсеница" в региона на Източните Родопи предлага уникално преживяване. В тази статия ще ви запознаем със забележителностите около жп гара Подкова — най-южната гара в България, която е отправна точка за еднодневни приключения сред родопската природа. По време на пътуването към Подкова ще..
Галина Попова, старши учител по икономически дисциплини в Средно училище „Йордан Йовков“ в Кърджали стана съавтор на учебно помагало за обучение на млади предприемачи. В заключителния етап на Националния форум за иновации, провел се неотдавна с участието на министъра на образованието проф. Галин Цоков, заместник-министри, представители на..
Във втората част на предаването, след новините в 17 часа, от големия музикант Явор Русинов, който живее в село Горно Луково, ще разберем каква е зимата там, над какви проекти работи и какво дими и ухае в неговата кухня. Ястието унгарски гулаш, който ще ни приготви, макар и виртуално, си подхожда с епикурейската песен от един страничен..
Кърджали 6600
бул. България 74
036 122 478