Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Закриват Пощенски клон №7 във "Възрожденци", хората недоволстват

След закриването на Пощенски клон 7 във "Възрожденци", единият от вариантите за хората от квартала е да слизат до центъра на града.
Снимка: Радио Кърджали

Пощенски клон номер 7 в кв. "Възрожденци" в Кърджали, който се помещава в блок 2, ще бъде закрит. За това сигнализира нашата слушателка Силвия Стайкова. Според нея притесненията сред жителите на квартала са големи, защото  много хора получават пенсии и плащат битови сметки на гише в пощата. Има инвалиди, за които ще е изключително трудно придвижването до най-близкия пощенски клон, който е в бл. 35. Опашките в пощата са дълги и не само в дните за получаване на пенсиите. Сега в другия клон ще се чака още повече, което ще породи още повече напрежение, каза ни Силвия Стайкова.

Някои от жителите дори не знаеха, че пощата в бл. 2 се закрива. Други се ядосваха, че това още повече ще затрудни живота им, защото, освен че получават пенсии или взимат пенсиите на близки хора, още и плащат сметки на гише. Билге Мехмед провери какво мислят жителите на Възрожденци, които ползват услугите на Пощенски клон номер 7 в блок 2.

Отправихме запитване към Български пощи ЕАД защо се налага закриването на пощенски клон номер 7 в кв. "Възрожденци". От пресцентъра на компанията ни изпратиха писмен отговор, тъй като в момента директорът на Териториалния клон на Български пощи в Кърджали не е на работа и не можем да разговаряме с него. Ето какво ни написаха от централата:

"Пощенска станция 6607 Кърджали 7 трайно работи на голяма загуба. Битовите условия са лоши и няма достъп за лица със специални потребности. Броят на  използваните от гражданите услуги в ПС – 6607 е намаляло с близо 62,3%. през 2022 в сравнение с 2021 г. С въвеждането на електронния пенсионен картон се наблюдава значително намаление и на броя на пенсионерите, които получават пенсията си на гише, тъй като имат възможност да я получават във всяка друга пощенска станция в страната. Концентрирането на  населението и бизнеса в централната час на квартал Възрожденци води и до пренасочване на използваните предлаганите от „Български пощи„ услуги в друга пощенска станция - 6609, която се намира в централната част.

Поради тези причини е взето решение за временно закриване на станцията, считано от 01.08.2023 г., като са предприети всички мерки обслужването на гражданите в района да бъде съобразно с нормативните изисквания.

Клиентите могат да ползват всички услуги, които предлагат „Български пощи“, в ПС 6609 Кърджали или ПС 6600 Кърджали Ц. В тези две пощенски станции ще бъде създадена организация на работата, която максимално да улесни обслужването.

През последните няколко години е налице трайна тенденция на ускорено нарастване на финансовите загуби на „Български пощи“ ЕАД.

В тази връзка крайно наложително e дружеството да предприеме мерки за подобряване на финансовите си резултати, включително чрез редуциране на разходите и оптимизиране на пощенската мрежа и логистика."

Това е отговорът на Български пощи. А ние ще потърсим директора в Кърджали, след като се върне на работа, за да разберем колко временно е това закриване и при какви условия и евентуално кога би могла да се възобнови работата на пощенски клон номер 7.


По публикацията работи: Станислава Георгиева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Свищов - градът на първите

Знаете ли, че град Свищов е най-южно разположеното населено място по поречието на река Дунав. В него живеят малко над 22 000 жители.  Градът е известен с първите 100 факта и събития случили в Свищов? Там е открита първата печатна книга - "Абагар" на кирилица през 1651 година. Първото крупно дарение за просветни цели в българските земи е направено в..

публикувано на 25.09.24 в 16:22

19 партии и 9 коалиции влизат в битка за вота на избирателя в 9-ти МИР Кърджали

19 партии и 9 коалиции регистрираха кандидатски листи в Районната избирателна комисия в Кърджали до крайния срок - 17 часа на 24 септември, за участие в парламентарните избори на 27 октомври.  В последния ден документи са подали 6 партии и коалиции. Това съобщи за Радио Кърджали Беркант Барзат, председател на РИК-Кърджали. Той уточни, че само пет..

публикувано на 24.09.24 в 18:26

Мистериите на Хухла се разплитат тази вечер

В Хухла в продължение на два дни се провежда културният фестивал "Мистериите на Хухла", който тази година е под мотото "Човечност без граници".  В мистичното ивайловградско село се срещат представители на три етноса - българи, гърци и турци . Те се надсвирват, надиграват, надпяват и надприказват в продължение на три дни - от 21 ви до..

публикувано на 22.09.24 в 18:48

Есенен "Вкусен следобед"!

Във втората част на предаването: - обръщаме внимание именно на лова  със Стоян Памуков, специалист при Ловно-рибарско дружество-Брезово. - както и ще ви разкажем как протича културният фестивал "Мистериите на Хухла". - А Иван Динев - Устата ще открехне завесата за стенд ъп шоуто си в Кърджали . Очакват ни още изненади, само останете..

публикувано на 22.09.24 в 18:23

Смартфонът в клас - да или не?

публикувано на 18.09.24 в 15:18

Министърът на земеделието и храните Георги Тахов пристига в Кърджали

Министърът на земеделието и храните Георги Тахов пристига на 19 септември, четвъртък, в Кърджали по покана на Националната браншова организация „Обединени български животновъди“. Това съобщи председателят на организацията Бойко Синапов. С министъра ще бъдат негови заместници, изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ и изпълнителният..

публикувано на 17.09.24 в 17:02

Йозеф Бата: В Кърджали видях усмихнати хора

Йозеф Бата от три месеца живее в Кърджали. След пенсионирането си в Германия се настанява в родопския град. Работил е в Гражданска защита в Бон. Вече има българска лична карта, с която се гордее. За Кърджали казва, че е прекрасен слънчев град с усмихнати хора.  „За пръв път, когато излязох да се разходя в центъра на Кърджали, бях шокиран от уличните..

публикувано на 17.09.24 в 11:40