Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Габровци празнуват именните си дни само на 29 февруари

„Снежно Габрово за деца” от Момчил Цонев – фрагмент от корицата на книжката
Снимка: личен архив
Габровци празнуват именните си дни само на 29 февруари – хем се случва веднъж на четири години, хем всички празнуват едновременно и никой не ходи на гости на никого… – четем в най-новата книга на Момчил Цонев „Снежно Габрово за деца“. Авторът на „Имало едно време в Габрово” този път е решил да разкаже на най-малките габровчета за родния им град. А Момчил Цонев има достатъчно творчески опит – той е журналист, мениджър, автор на няколко книги, и носител на национални литературни награди.
На фокус в новата му книга е зимата – най-празничното време от годината. „Снежно Габрово за деца” е пътеводител за всичко по-важно и най-габровско през зимата – малчуганите ще прочетат забавни разкази за габровската котка без опашка, за това как са празнували едно време Коледа и Нова година в Габрово, кои са най-важните събития, случили се в Габрово през зимата, кои са най-известните габровци, родени през зимните месеци, както и най-смешните „зимни” анекдоти.
На габровския книжен пазар към момента липсва подобна детска книжка и изданието на Момчил Цонев „Снежно Габрово за деца” е полезно и увлекателно четиво по родолюбие за най-малките. „Снежно Габрово за деца” е третата книга от колекцията „Габрово – живият град” на Обществения комитет „Васил Левски”, Габрово, и Фондацията за българска литература.
По публикацията работи: Димитрина Кюркчиева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна