Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поетът Иван Вълев е носител на "Орфеевия венец" за поетическо майсторство

Снимка: Диана Бикова

Три премиери са в програмата на „Пловдив чете” днес – на 18 юни. Тайните послания, скрити в творбите на Микеланджело Буонароти, са в книгата „Копие, захвърлено с любов”, която ще се представи с мултимедия в библиотека „Иван Вазов”. 

Преди това в библиотеката ще се проведе тематична вечер "Богословие на просперитета" на православно издателство "Омофор" от свещеник д-р Теодор Стойчев с участието на доц. д-р Димитър Попмаринов. 

Благовеста Касабова  ще представи своите портретни етюди „Вечери на кръста ІІ” в книжарница „Хеликон”. Романът ”Ключовете от рая” от Нели Лишковска е в Балабановата къща. Известната турска писателка Ойя Байдар ще гостува в културен център „Тракарт”, в който преди това ще бъде обявено шестото издание на Програмата за финансиране на пловдивски автори и важни за Пловдив издания. Ще се състои и голямо литературно четене на автори, чиито книги са били подкрепени в предишни сесии на конкурса.

Носител на „Орфеевия венец” за тази година е поетът Иван Вълев. Снощи на церемония той получи приза за високо поетическо майсторско и забележителна преводаческа, книжовна и културна дейност.

Живка Танчева започва разговора с Иван Вълев първо за форума на книгата „Пловдив чете”. 



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна