Слушайте!

Българска делегация посети българите в село Заря в Одеска област

Делегация, водена от зам.-председателя на Народното събрание Росица Кирова, посети на националния празник българското село Заря в Саратска община, Белгородднестровски район на Одеска област. “ Гордея се, че тук има българи, които носят България. Вие..

публикувано на 03.03.24 в 11:43

В Ню Йорк почетоха националния ни празник с тържествена церемония и български хора

"Валя, валя много..., но както обещахме, българският флаг се издигна в небето на Манхатън, съпроводен от изпълнение на живо на националния ни химн от Джина Ди Донато" – това написаха във фейсбук страницата си от Генералното консулство на България в..

публикувано на 03.03.24 в 10:48

Шлосплац в Щутгарт се превръща в български мегдан за 3 март

За първи път Шлосплац в Щутгарт, Германия, ще се превърне в български мегдан в деня на Националния празник на България - 3 март. Организатор на патриотичната инициатива е местният български фолклорен клуб "БалканДенс", който кани всички наши сънародници в..

обновено на 03.03.24 в 08:49
 Финикс, Аризона

Трети март на Западния бряг на САЩ – светлини в бяло, зелено и червено, тържества и… футболен турнир

Поздравителен сертификат към българската общност в Северна Калифорния ще бъде връчен от кмета на град Сънивейл г-н Лари Клейн. Той ще бъде специален гост на тържеството, организирано от училище от   "Хан Аспарух" в залива Сан Франциско . "С огромна..

публикувано на 03.03.24 в 08:45

Панихиди в Атина и Рим за загиналите за освобождението на България

Света литургия ще бъде отслужена в Българския православен храм „Св. преп. Йоан Рилски Чудотворец" в Атина на 3 март - 1 Неделя след Неделя подир  Въздвижение - на блудния син. Богослужението ще започне в 9:00 часа местно време, като след него ще..

публикувано на 02.03.24 в 12:54

Българите в Лондон играят хора на 3 март в Парка на Уимбълдън

Националният празник на България - 3 март, събира българите в Лондон в Wimbledon Park (Home Park Rd, London SW19 8AU), където ще играят традиционни български хора. Организатор на събитието, което ще се проведе в празничния ден от 11:00 до 14:00 часа местно..

публикувано на 02.03.24 в 09:50

Най-високата сграда в Чикаго отново ще светне в българския трикольор

За втора поредна година, една от най-знаковите сгради в Чикаго ще бъде осветена в цветовете на националното ни знаме, по случай 3 март - Деня на Освобождението.  Инициативата за осветяването на антените на Willis Tower - третата най-висока сграда в..

публикувано на 02.03.24 в 09:45

В Лондон откриват изложба "Древните съкровища на България" за 3 март

Посолството на България в Обединеното кралство и Българският културен институт в Лондон канят сънародниците ни там заедно да отбележат националния празник на България - 3 март, от 19,00 ч., с тържествено откриване на изложбата "Древните съкровища..

публикувано на 02.03.24 в 09:30

Българчета от Тараклия и Русе заедно правиха мартенички

Учениците от лицея в молдовския град Тараклия и Основното училище в българския град Русе се събраха в работилница за изработка на мартенички. С този символ и в България, и в Молдова посрещаме настъпването на пролетта. И двете училища носят името..

публикувано на 01.03.24 в 15:22

Седмица на българското кино в Берлин

Седмицата на българското кино се провежда при засилен интерес в Берлин. Домакин на събитието е Българският културен център в германската столица. То се посвещава на Националния празник на България - 3 март, и на 145 години от..

публикувано на 01.03.24 в 15:13