Слушайте!

Открива се Международният фестивал "Мартенски музикални дни"

От 16 март до 2 април крайдунавският град Русе е домакин на 62-рото издание на Международния фестивал "Мартенски музикални дни". Участници във форума ще са изявени музиканти от 10 страни - Германия, Франция, Италия, Великобритания, Украйна, Люксембург,..

публикувано на 16.03.23 в 07:15
Режисьорът на

Христо Грозев спечели "Оскар" за документален филм заедно с екипа зад "Навални"

Българският разследващ журналист Христо Грозев заедно с екипа на филма “Навални” спечели “Оскар” в категорията “Документален филм”. Месец по-рано лентата беше отличена и с авторитетната британска награда БАФТА, но издирваният от Русия българин..

публикувано на 13.03.23 в 11:59

30 български филмови класики гледаме с вход свободен до края на годината

"30 вечери с 30 класики" се нарича инициативата на столичното кино "Одеон". Тя ще продължи до края на годината, като целта е зрители от различни поколения да гледат на голям екран най-доброто българско кино.   Всеки петък във филмотечното кино ще бъде..

публикувано на 12.03.23 в 12:05

В Холивуд отличиха Тодор Лазаров за най-добри филмови каскади

Режисьорът на каскади Тодор Лазаров е първият българин, който спечели престижно отличие от Асоциацията на холивудските критици. Индийският филм RRR получи 5 от наградите на гилдията, сред които са за най-добър екшън филм и най-добри каскади, режисирани..

публикувано на 12.03.23 в 11:00

Галерията в Кюстендил представя местни художници от еврейски произход

По повод 80-годишнината от спасяването на българските евреи по време на Втората светов