Слушайте!

Родени под щастлива звезда – Радина Велчева и нейната фондация "Искам бебе"

За семейните ценности и за семейството, като онази спасителна лодка, на която човек оцелява сред водовъртежа от световни събития говорим в Деня на християнското семейство. А денят става още по-празничен, когато край нас има хора като Радина Велчева,..

публикувано на 21.11.22 в 06:25
Снимка: Facebook/Antoaneta Vitale

От Италия до Япония и назад – как Антоанета стана посланик на българския спорт и кухня

Антоанета Салтова е бивша състезателка по художествена гимнастика в пловдивския спортен клуб “Тракия“. Участвала е в републикански първенства, по-късно влиза в българския национален отбор по художествена гимнастика и п рез 1993 г., заедно с..

публикувано на 14.11.22 в 11:51

"Целта е нито да простим, нито да забравим“ – Дора, която иска да вдъхне нов живот на Бузлуджа

Монументът на връх Бузлуджа – една от най-разпознаваемите сгради в България, се събужда за нов живот благодарение на 32-годишната Дора Иванова. Младата жена успява да обедини хора с различни професии, българи и чужденци, правителствени и неправителствени..

публикувано на 19.10.22 в 10:05

Галина Динева, САЩ: Политиците да проявят по-голяма доза честност и да мислят за доброто на България

Избирателната активност сред сънародниците ни в Лас Вегас е доста по-висока отколкото в другите секции в САЩ, а предполагам и Канада“, посочи за Радио България Галина Динева, представител на избирателната комисия там. Няма затруднения с машинното..

публикувано на 02.10.22 в 23:43

Атанас Чиков от Великобритания: Защо не гласувам на тези избори?

Той живее от 20 години във Великобритания и признава, че отдавна не гласува. Но не защото не се интересува от съдбата на родината си, а защото не вижда никакъв смисъл в изборите. Атанас Чиков, имиграционен съветник и инициатор на..

публикувано на 02.10.22 в 10:31

Ларс Нордби – как един визуален артист от Норвегия избра да живее и твори във Велико Търново

Глътка модернизъм и абстрактна красота – това предлага мъничка галерия във Велико Търново – някогашната българска столица с хилядолетна история, където на всяка крачка миналото напомня за себе си. Но на една тиха улица в центъра на града, човек попада..

публикувано на 28.09.22 в 15:05

Хубаво е да живеем като общност, в която съседите не са наши конкуренти, а хора, с които си помагаме

23 години заедно във всеки един момент, както у дома така и докато са на работа. Така, в едно изречение можем да обобщим живота на Оливие и Митана Рош. Запознали се във Франция, но избрали да се установят и да разработят свое семейно френско бистро в..

публикувано на 19.09.22 в 11:20

Майя Ананиева, която учи децата на българския "Колорит"

Повече от трийсет години тя ръководи арт-школа "Колорит" в Плевен и със своите възпитаници прославят България по света. Вече трийсет години една българка предава любовта към българските традиции и обичаи на деца чрез изкуството на цветовете. А..

публикувано на 08.09.22 в 17:35

Валентин Йорданов – българинът, който променя облика на Лас Вегас

Валентин Йорданов е позитивен, успешен и лъчезарен човек, който преобразява Лас Вегас с изключителните си цветни арт инсталации, картини и скулптури. Историята на българския художник е завладяваща и мотивираща. Той е пример за това как един млад човек..

публикувано на 05.09.22 в 10:05

Юсян Лин – една китайка, решила да изучава българския политически живот

Тя е от Китай, на 26 години, учи политически науки в Бирмингам, Великобритания, с фокус върху българската демокрация и политически живот. Юсян Лин сякаш напълно отговаря на името си, което в родината ѝ означава " полетяла в Космоса" . През..

публикувано на 23.08.22 в 11:31