Слушайте!

Генералният консул в Чикаго се срещна с деца от български неделни училища

Генералният ни консул в Чикаго Светослав Станков се запозна с децата, учителите и родителите от българското неделно училище "Родна реч", съобщава БТА.  "Бях искрено впечатлен от направените училищни проекти по родолюбие, в които участваха децата от..

публикувано на 06.03.23 в 18:38

В Ню Йорк почетоха националния празник на България

Българският национален флаг беше издигнат в Ню Йорк сити по случай националния ни празник 3 март. Градоначалникът Ерик Адамс отдели от времето си и лично уважи българското събитие в търговското сърце на Ню Йорк – Боулинг Грийн, недалеч от Уол Стрийт...

публикувано на 05.03.23 в 09:10

Светлини в бяло, зелено, червено и в Канада

„От изток на запад, от Атлантическия до Тихия океан - Канада е обляна в цветовете на нашия трибагреник!“ – написа не без основание за гордост във фейсбук страницата си Генералното ни консулство в Торонто. От дипломатическата ни мисия..

публикувано на 05.03.23 в 08:05

Със Северняшки събор българи в Англия отбелязват 3 март

Българската народна музика и танци винаги са били част от емоционалната същност на българина. Особено осезаемо е това, когато животът на сънародниците ни се „случва“ далеч от корените им, от земята, пропита с неравноделния ритъм на сърцата им...

публикувано на 03.03.23 в 09:05
Чикаго

Знакови места в Америка грейват в българския трикольор

Емблематични места в Северна и Южна Америка ще бъдат осветени в цветовете на българското знаме – бяло, зелено и червено, в чест на националния празник на България – 3 март, Освобождението от османско иго.  Сред тях са антените на най-високата..

публикувано на 03.03.23 в 05:05
Д-р Димитър Драндийски

Димитър Драндийски с отличие за поддържане на българщината в Австрия

Изпълнителна агенция за българите в чужбина удостои Димитър Драндийски с почетна златна значка за неговата дългогодишна и всеотдайна работа за поддържане на българщината сред българската общност в Австрия, както и по случай неговата 90-та..

публикувано на 02.03.23 в 18:08

Един от символите на Сиатъл грейва в цветовете на българското знаме

Виенското колело в Сиатъл ще грейне в цветовете на българския трибагреник. Това ще се случи на 3 март от 17 до 21 часа американско време. Поводът е Националният празник на страната ни, а идеята се реализира със съдействието на почетния консул на България..

публикувано на 02.03.23 в 06:05

Гражданската медия ФАР от Цариброд празнува 7-ми рожден ден

Опазването на традициите, езика и културата на българското национално малцинство в Сърбия, както и създаването на мултикултурен мост между Сърбия и България вече 7 години е мисия на ФАР.  Мултимедийният портал публикува информация на български и..

публикувано на 01.03.23 в 16:23
Снимка: Facebook/ Българско училище в Милано

С българска мартеничка по света

Деца, родители и учители от българските училища по света се включиха в работилничките за мартеници по места, за да усучат бели и червени конци и да повикат здравето, късмета и… Пролетта. Всяка година на 1 март българите, независимо къде се..

публикувано на 01.03.23 в 05:00
Бюст-паметникът на Васил Левски в Буенос Айрес, Аржентина

Паметта за Левски по света – от сръбския Цариброд до Чако в Аржентина

Чиста и свята република, равенство на всички пред закона, свобода на словото, печата и вероизповеданията. Това са заветите, които ни оставя една от най-знаковите фигури в историята на България – Васил Левски, 150 години от чиято гибел отбелязваме..

публикувано на 27.02.23 в 12:57