Слушайте!

Депутата и бивш финансов министър Асен Василев

Бивш финансов министър откри грешки за милиарди в проектобюджета за 2023 г.

Съпредседателят на партия „Продължаваме Промяната“ и бивш финансов министър Асен Василев заяви, че има две грешки в проектобюджета представен от служебното правителство. Във видео в своя Фейсбук, Василев казва: „Първата е, че по Плана за възстановяване..

публикувано на 23.04.23 в 09:01
Бойко Борисов

При дефицит от 6,4% забравяме за Еврозоната

Ако заложеният в проекта за държавен бюджет на служебното правителство дефит остане 6,4%, забравяме за Еврозоната, заяви на пресконференция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Според него има три варианта за намаляването му – вдигане на данъците, орязване на..

публикувано на 22.04.23 в 15:35

ЕС ще плати компенсации за украинското зърно при вдигане забраната за внос

Еврокомисията предлага пакет от мерки и втори транш финансова помощ за разрешаване на ситуацията на аграрния пазар в България, Полша, Словакия, Унгария и Румъния, съобщи земеделското министерство. Мерките ограничават вноса на 4 продукта от Украйна и..

публикувано на 20.04.23 в 08:28
Явор Гечев

България обмисля да спре вноса на украинско зърно

Страната ни обмисля да забрани вноса на украинско зърно по примера на Полша и Унгария, съобщи в Пловдив служебният министър на земеделието Явор Гечев. " Трябва да се запазят и българските интереси, още повече че когато две от държавите реагират по този..

обновено на 16.04.23 в 16:37
Васил Велев

Индустриалният капитал: Без промени ще имаме 7% дефицит

Националните приоритети на България трябва да са членство в Шенген до края на годината, в Еврозоната - от януари 2025 г. и в ОИСР - от 2026 г., смятат работодателите. Те очакват депутатите да изберат председател на Народното събрание, да излъчат редовен..

публикувано на 14.04.23 в 17:15

Словакия и Унгария са унищожили украинско зърно заради ГМО и пестициди

Необходими са конкретни мерки от ЕК. Само финансиране не решава проблемите на земеделските производители покрай войната в Украйна и безмитния внос на селскостопанска продукция от Украйна. До това заключение стигнаха на онлайн среща днес министрите на..

публикувано на 14.04.23 в 16:02
Никола Стоянов

Френска компания ще строи завод за малц в Плевен

Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов даде старт на нова инвестиция за 56 млн. евро в Плевен. Проектът е на френската компания „Малтери Суфле България“, която започна изграждането на нов завод за малц, с който ще удвои производствените..

публикувано на 13.04.23 в 13:57
Атанас Пеканов

България ще поиска от ЕС еднократно изключение за бюджетния дефицит

България трябва да защитава активна позиция по отношение на набиращата скорост реформа на фискалните правила в ЕС. Като страна с един от най-добрите показатели по отношение на дълга към БВП следва да получи подкрепа и да не бъде наказвана, ако в една..

публикувано на 12.04.23 в 10:17

Световното дигитално турне на изложението ЕМО Хановер 2023 със спирка в България

EMO Хановер, водещото световно търговско изложение за производствени технологии, ще се проведе в Хановер, Германия, от 18 до 23 септември 2023 г. То представя актуалното състояние на международните производствени технологии и отправя поглед към..

публикувано на 11.04.23 в 17:40

Белгийската „KBC Groep“ стана най-голямата банка в България

Обединена българска банка - ОББ и „КВС Банк България“ официално се обединиха , след като в Търговския регистър беше вписано вливането на „КВС Банк България“ в ОББ. Това стана след разрешения от Европейската централна банка - ЕЦБ и Българската народна..

публикувано на 11.04.23 в 11:08