Слушайте!

България кани Турция да инвестира в инфраструктурни проекти

Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов и посланикът на Турция Айлин Секизкьок обсъдиха активизиране на икономическото сътрудничество и проекти за нови инвестиции. Бяха обсъдени секторите с потенциал за нарастване на търговията, сред които..

публикувано на 21.07.23 в 17:57

Обсъждат повече влакове между Пловдив и Одрин и втори жп преход с Турция

Вече се работи за осигуряването на повече влакове по направлението между Пловдив и Одрин, които да бъдат алтернатива на постоянно увеличаващия се автомобилен трафик. Това каза министърът на транспорта Георги Гвоздейков на среща днес с посланичката на..

публикувано на 20.07.23 в 17:28
Финансовият министър Асен Василев

Бюджет 2023 е изпълним, ако няма авария в окупираната АЕЦ „Запорожие“

Бюджет 2023 не затяга коланите и не орязва социалните разходи, каза пред БНР финансовият министър Асен Василев. Успяваме да съберем данъците и това запазва социалните разходи без вдигане на данъците. Получихме в наследство от служебния кабинет дефицит..

публикувано на 16.07.23 в 12:34

До 60 дни ще е ясно, ще има ли сделка с Украйна за реакторите от АЕЦ "Белене"

До 2 месеца ще има конкретни параметри за интереса на Украйна към реакторите от неосъществената АЕЦ „Белене“, каза пред телевизия „Bulgariaon air„ зам.-министърът на енергетиката Ива Петрова. Парламентът който е разрешил преговорите, ще трябва да..

публикувано на 16.07.23 в 10:51

България и Аржентина търсят възможности за сътрудничество в земеделието

Министърът на земеделието Кирил Вътев се срещна с посланика на Аржентина Алфредо Атанасов. Двамата обсъдиха възможностите за задълбочаване на сътрудничество между двете страни в областта на земеделието и храните.  "Независимо, че разстоянието между..

публикувано на 12.07.23 в 15:20

В блока „Хан Аспарух“ край Варна прогнозират, че има 13 млрд. куб. м. газ

Френската компания Total и австрийската OMV, които проучват черноморските залежи на газ очакват да намерят 13 млрд. куб. м близо до Варна. Това са заявили двете компании пред парламентарната комисия по енергетика. Новината съобщи във фейсбук..

публикувано на 09.07.23 в 10:59

Правят национални консултативни съвети за проблемните земеделски отрасли

Реколтата от пшеница е гарантирана и няма опасност от зърнена криза, каза министърът на земеделието Кирил Вътев в с. Горно поле, община Маджарово. Дъждът на места пречи на жътвата, поясни Вътев и уточни, че влажността на зърното може да е проблем. Има..

публикувано на 09.07.23 в 10:06

България предлага на Украйна доставка на газ от турски терминали

България може да продава на Украйна газ, купуван по споразумението с турската компания „Боташ“, заяви секретарят на президента по икономическите въпроси Христо Алексиев пред bTV. Съветникът участва в разговорите между украинския президент Володимир..

публикувано на 08.07.23 в 12:00

БНБ ще пуска златни монети, но те не са инвестиционни

Българската народна банка (БНБ) не е обявявала за своя цел създаването на „българска инвестиционна златна монета“, заявиха от трезора. БНБ съобщи, че през 2024 г. ще пусне в продажба златни монети без предварително обявен тираж. По някои параметри..

публикувано на 08.07.23 в 09:13

Българският морски флот се обнови с кораба „Мусала“

На вода е най-новият кораб на Параходство "Български морски флот", съобщиха от дружеството. Вдигането на флага върху „Мусала“ е станало в китайския завод Jiangsu Yangzi-Mitsui, където е построен. Той е 7-ият от поръчаните 12 кораба за насипни товари, тип..

публикувано на 07.07.23 в 10:43