Слушайте!

ЕК одобри парите за разширяване на газохранилището в Чирен

Европейската комисия одобри, съгласно правилата на Европейския съюз за държавната помощ, българска мярка в размер на 16 млн. евро в подкрепа на разширяването на газохранилището в Чирен, съобщиха от Представителството на Европейската комисия в България...

публикувано на 08.08.23 в 19:04

Въвеждането на еврото няма да вдигне сериозно цените, уверяват експерти

Въвеждането на еврото няма да доведе до сериозни общи инфлационни ефекти. Това е заключението на анализ за ефектите от присъединяването към еврозоната, изготвен от екип от водещи икономисти и финансисти от Съвета за икономически анализи. Според тях..

публикувано на 05.08.23 в 11:04

Планираният блок 7 с реактор АР 1000 на АЕЦ „Козлодуй“ става национален обект

Министерският съвет реши планираната нова ядрена мощност на Площадка №2 на територията на настоящата АЕЦ „Козлодуй“ да бъде определена за национален обект и обект с национално значение.  Площадката за изграждане на Седми блок с технология АР 1000 на..

публикувано на 02.08.23 в 21:43

Арабски инвеститор придоби активи в българските телекомуникации

Чешката PPF Group и арабската Emirates Telecommunication Group Company (e&) подписаха споразумение, че e& ще придобие дял от 50% плюс една акция в активите на чешкия телеком в България, Унгария, Сърбия и Словакия. Инвеститорът авансово заплаща..

публикувано на 02.08.23 в 11:32

Бюджет 2023 е служебен, важни ще са икономическите политики за 2024 г.

Бюджет 2023 влиза в сила късно, не може да се очакват чудеса или нещо особено да се случи през следващите 5 месеца, каза пред БНР бившият вицепремиер, социален и външен министър, а сега директор на Евроагенцията за подобряване условията за живот и труд..

публикувано на 30.07.23 в 11:46

Три парламентарни сили настояват да бъде отнета дерогацията на “Лукойл”

ГЕРБ-СДС, "Продължаваме промяната – Демократична България" и ДПС внесоха в деловодството на Народното събрание предложение за отнемане на дерогацията на “Лукойл” и за назначаване на особен търговски управител в предприятието. Според Делян Добрев,..

публикувано на 29.07.23 в 09:00

САЩ с оценка за инвестиционната привлекателност на България

Някои инвеститори разглеждат България като привлекателна дестинация за инвестиции с ниски разходи и с правителствени стимули за нови инвестиции. Страната предлага едни от най-евтините трудови ресурси в ЕС и ниски, плоски корпоративни и подоходни данъци,..

публикувано на 28.07.23 в 15:25

България вече има "разумен бюджет" за 2023 година

След заседание, продължило близо денонощие, депутатите приеха окончателно бюджета за тази година. Финансовата рамка е изчислена при дефицит от три процента – на начислена основа със запазване на голяма част от първоначално предложената капиталова..

публикувано на 28.07.23 в 11:37

Депутатите гласуваха държавния бюджет на среднощно заседание

Народното събрание прие окончателно държавния бюджет на 21 часово заседание, завършило днес в 5,41 ч. Той е изработен при заложени макроикономически показатели 1,8% растеж на икономиката и 8,7% средногодишна инфлация. Вчера обаче, Българската народна..

публикувано на 28.07.23 в 09:47
Министър Милена Стойчева

Искаме да ребрандираме България като място за добър бизнес

Ребрандиране на България като място за създаване на високотехнологични иновации и където може да се прави добър бизнес, който да бъде привлекателен за инвеститорите. Това заяви пред БНР, че ще е приоритет на работата на Министерството на иновациите и..

публикувано на 23.07.23 в 10:39