Слушайте!

Предстои трансформация на летище София

Предстои пълно обновяване на Терминал 2 на летище София, който ще поеме трафика от близо 70-годишния Терминал 1, съобщиха от столичния аеропорт. Стратегията на трансформацията предвижда доставка на напълно нова система за управление на багажите,..

публикувано на 27.04.23 в 14:18
Явор Гечев

България очаква до 5 юни Еврокомисията да има план за украинското зърно

До дни очакваме решение за европейски мерки, с които да отпаднат едностранните действия срещу вноса на украинските храни - това каза след Съвет "Земеделие" в Люксембург земеделският министър Явор Гечев. На заседанието на 25 април министрите не..

публикувано на 26.04.23 в 08:25
Илхам Алиев

Азербайджан удвоява доставките на газ за Европа до 2027 година

Азербайджан планира да удвои доставките на природен газ за Европа до 2027 година. Това обяви в София президентът на Азербайджан Илхам Алиев. Той беше специален гост на церемонията по подписването на Меморандум за разбирателство за насърчаване на..

публикувано на 25.04.23 в 14:15

Меморандум за газа подписват с Азербайджан в София 4 държави

В България днес пристига президентът на Азербайджан Илхам Алиев . Визитата е по покана на държавния глава Румен Радев. В присъствието на президентите Радев и Алиев ще се състои церемония по подписване на Меморандум за разбирателство за насърчаване на..

публикувано на 25.04.23 в 06:05

България се присъедини към Европейския алианс за батерии

България има ясно заявени амбиции да развива високотехнологични и зелени производства. Това заяви президентът Румен Радев на официална церемония по подписването на декларация, с която България се присъедини към Европейския алианс за батерии. Алиансът има..

публикувано на 24.04.23 в 18:01

България се присъединява към европейския алианс за батерии

В София служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев ще участва в церемония, организирана от Българската агенция за инвестиции и Европейския алианс за батерии. На събитието ще се подпише декларация за присъединяване на България към..

публикувано на 23.04.23 в 17:12
Депутата и бивш финансов министър Асен Василев

Бивш финансов министър откри грешки за милиарди в проектобюджета за 2023 г.

Съпредседателят на партия „Продължаваме Промяната“ и бивш финансов министър Асен Василев заяви, че има две грешки в проектобюджета представен от служебното правителство. Във видео в своя Фейсбук, Василев казва: „Първата е, че по Плана за възстановяване..

публикувано на 23.04.23 в 09:01
Бойко Борисов

При дефицит от 6,4% забравяме за Еврозоната

Ако заложеният в проекта за държавен бюджет на служебното правителство дефит остане 6,4%, забравяме за Еврозоната, заяви на пресконференция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Според него има три варианта за намаляването му – вдигане на данъците, орязване на..

публикувано на 22.04.23 в 15:35

ЕС ще плати компенсации за украинското зърно при вдигане забраната за внос

Еврокомисията предлага пакет от мерки и втори транш финансова помощ за разрешаване на ситуацията на аграрния пазар в България, Полша, Словакия, Унгария и Румъния, съобщи земеделското министерство. Мерките ограничават вноса на 4 продукта от Украйна и..

публикувано на 20.04.23 в 08:28
Явор Гечев

България обмисля да спре вноса на украинско зърно

Страната ни обмисля да забрани вноса на украинско зърно по примера на Полша и Унгария, съобщи в Пловдив служебният министър на земеделието Явор Гечев. " Трябва да се запазят и българските интереси, още повече че когато две от държавите реагират по този..

обновено на 16.04.23 в 16:37