Слушайте!

Ву Нгуен – един виетнамец, намерил себе си в България

„Елате и преценете сами дали и какво ще ви хареса от България, но не се влияйте от чутото или прочетено за страната ни“ – такъв съвет към чужденците дава един виетнамец, израснал в България и превърнал се в гражданин на света. Името му е Ву Нгуен,..

публикувано на 23.03.22 в 09:54
Георги Каиш в БНР

Георги Каиш: Молдова е моята родина, България ми е прародина

Той е само на 19, но вече има сериозен успех като водещ на ток шоу в молдовското радио „Албена“. От 6 месеца Георги Каиш е студент в България – учи „Международни икономически отношения“ в Университета за национално и световно стопанство. Съвсем..

публикувано на 22.03.22 в 10:15

Фотографът Вера Гоцева: Адмирации, че не оставаме безразлични към случващото се

„Ние, хората на изкуството и културата, смятаме, че това е не само война срещу една суверенна държава, а срещу човечността и цивилизацията такава, каквато я познаваме. Заявяваме готовността си да помогнем на украинските си колеги, както и с..

публикувано на 10.03.22 в 09:45
Боряна Венциславова

Боряна Венциславова с артистичен разказ за войната преди войната

„Това, което се случва в момента в Украйна, е пълен кошмар, плод на някакъв нездрав разум“ – започва разговорът ни с Боряна Венциславова, артист, който силно ангажира творчеството си с човешкото съществуване във всеки възможен аспект. Началото на..

публикувано на 07.03.22 в 14:05

„България се промени пред очите ми“ - Ив Дит, собственик на френски пекарни у нас

Ако се разхождате в Пловдив вероятно ще ви направи впечатление фасадата на кокетна хлебарница, от която се носят апетитни аромати. Това е пекарната на Таня и Ив. Българо-френското семейство избира Града под тепетата за свой дом, а преди 12 години създава..

публикувано на 24.02.22 в 10:17

Анжела Тодорова от Виена: Музиката е приятел, който e винаги с мен

Тя е студентка в държавния университет за музикално и сценично изкуство във Виена (MDW), учи в класа на световноизвестната пианистка Лилия Зилберщайн. Свири на пиано със страст, артистизъм и всеотдайност. Признава, че е любопитна и иска да се..

публикувано на 19.02.22 в 10:10
Мартин Петров

Българин покори Килиманджаро в подкрепа на деца от Кения

Мартин Петров от Видин покори най-високата точка в Африка с благотворителна цел, съобщи БТА. Българинът издигна родното знаме на връх Ухуру (Килиманджаро) – 5895 м, заедно с флага на Лайънс клубовете на 17 февруари в 9:30 ч. местно време...

публикувано на 18.02.22 в 11:19
Чарлз Майер се грижи с любов за четириногите си гости

Семейство Майер от Бряговица и как любовта към домашните любимци може да осмисли живота ти

Джанис и Чарлз Майер са заселници от Великобритания. Преди повече от 12 години те се сдобиват с ваканционен имот във великотърновското село Бряговица и се влюбват в страната ни завинаги. Следва тригодишен период, в който семейство Майер постоянно..

публикувано на 10.02.22 в 10:52
д-р Абдулах Заргар

България е като втора родина за д-р Абдулах Заргар

Първата българска дума, която д-р Абдулах Заргар научава, е свързана с доброто. Година след година той върши добрини, възвръщайки здравето на пациентите си в един изпаднал в оскъдица район. А когато най-много се нуждае от хорската подкрепа, лавина от..

публикувано на 03.02.22 в 10:52

Любим радиоглас: Лидия Михова

„40 години от живота си посветих на Радиото. Когато влизах в БНР, спирах на входа и се обръщах, за да видя дали хората на улицата забелязват в каква институция влизам“ – думи, които Лидия Михова – любим радиоглас на поколения българи, произнася със сълзи..

публикувано на 25.01.22 в 10:10