Слушайте!

Втори ден на консултации при президента за съставяне на нов кабинет

На втория ден от консултациите при президента Румен Радев за съставяне на правителство лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов изрази увереност, че е възможно да има кабинет в рамките на новото Народно събрание. Той аргументира..

публикувано на 25.06.24 в 14:02

Кремълската дезинформация е сред главните инструменти за вътрешнополитическите процеси у нас

Последните избори преминаха под сянката на кремълската дезинформация, която е един от главните инструменти за вътрешнополитическите процеси в страната ни, заяви служебният военен министър Атанас Запрянов на кръглата маса “Изграждане на..

публикувано на 25.06.24 в 13:45

Продължават консултациите при президента за нов кабинет

Съгласно изискванията на Конституцията президентът Румен Радев провежда консултации с представители на парламентарните групи в 50-ото Народно събрание преди връчването на първия проучвателен мандат за съставянето на нов кабинет. След като в..

публикувано на 25.06.24 в 07:35
Президентът Румен Радев.

Румен Радев разговаря с първите три парламентарни сили преди връчване на мандат за формиране на кабинет

Президентът Румен Радев започна консултациите си с парламентарно представените партии и коалиции, преди да връчи мандата за съставяне на правителство на спечелилата изборите ГЕРБ-СДС. В началото на срещата с първата политическа сила той открои..

публикувано на 24.06.24 в 15:11

Възраждане: Ако няма кабинет на ГЕРБ, вариантите са кабинет с мандат на "Възраждане" или избори

Правителство може да бъде съставено от всички партии в 50-ото Народно събрание, но без ГЕРБ-СДС и ДПС, с мандат на "Възраждане", защото това са 125 гласа. Това заяви пред БНР Костадин Костадинов, лидер на "Възраждане". Според него, ако не се случи..

публикувано на 23.06.24 в 11:29

България ще бъде представена и от президент, и от премиер на срещата на върха на НАТО

Президентът Румен Радев и служебният премиер и външен министър Димитър Главчев ще участват в предстоящата Среща на върха на НАТО, съобщават от правителствения пресцентър. Днес изтича срокът за регистрация за срещата на върха на НАТО, която ще се..

публикувано на 21.06.24 в 15:28

България все още няма позиция за срещата на НАТО

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази разочарование, че все още страната ни няма позиция, с която да се яви на срещата на върха на НАТО, предаде репортерът на БНР Даниел Инков. По думите на Борисов, Европейската комисия е излезла с доклад как..

публикувано на 21.06.24 в 11:33
Екрем Имамоглу

По съседски: Събития с балкански адрес

Кметът на Истанбул разкритикува споразумението за мигрантите между Турция и ЕС Кметът на Истанбул и опонент на президента Ердоган Екрем Имамоглу рязко разкритикува споразумението между Турция и ЕС от 2016 г. за обратно приемане на нелегални..

публикувано на 21.06.24 в 11:15

Рая Назарян от ГЕРБ е председателят на 50-ото Народно събрание

Номинираната от ГЕРБ Рая Назарян е избрана за председател на 50-ото Народно събрание. За нея гласуваха 131 народни представители, "против" - 66 депутати, 39 се въздържаха. Другите участници в съревнованието за поста бяха Виктория Василева от..

публикувано на 20.06.24 в 14:05

Парламентът с втори опит да си избере председател

След провала на избора на председател на 50-ото Народното събрание в деня на откриването на парламента - 19 юни, първото заседание на новите народни избраници продължава днес. 7 партии в новия парламент, 7 гледища за бъдещото управление Във..

публикувано на 20.06.24 в 07:45