Слушайте!
Илияна Йотова

Илияна Йотова пожела на избирателите да помнят края на 50-ия парламент и да направят достоен избор

Петдесетото Народно събрание приключи по начин, който е преди всичко много обиден за нас, българските граждани , коментира вицепрезидентът Илияна Йотова в Маджарово, където се състоя националното поклонение “Ден на тракийската памет” на мемориалния..

публикувано на 28.09.24 в 15:23
Рая Назарян

Рая Назарян ще свика извънредно заседание на парламента при желание на 1/5 от депутатите

Председателят на Народното събрание Рая Назарян ще свика извънредно заседание, ако една пета от депутатите предложат конкретни теми и точки. В Кюстендил, където е гост на Празника на плодородието, Рая Назарян уточни, че правилникът й позволява..

публикувано на 28.09.24 в 14:43
Абдула Бухабиб и Иван Кондов

Външният министър увери ливанския си колега, че България няма нищо общо с взривените пейджъри

На кратка среща в кулоарите на Общото събрание на ООН в Ню Йорк служебният външен министър Иван Кондов е запознал Абдула Бухабиб – министър на външните работи и имиграцията на Ливан, с резултатите от разледването, извършено от българското правителство..

публикувано на 28.09.24 в 09:20

Добросъседските отношения са крайъгълен камък в процеса на разширяване на ЕС

Европейската интеграция е най-добрият начин за гарантиране и насърчаване на мир, сигурност, демокрация, човешки права и върховенството на закона в интерес на гражданите на страните от процеса на разширяване. Тази позиция изрази служебният външен..

публикувано на 28.09.24 в 09:04

Радослава Кафеджийска става генерален консул на България в Одрин

Министерският съвет прие решение за назначаване на Радослава Кафеджийска на длъжността генерален консул на България в Одрин, Турция с консулски окръг, обхващащ общините: Одрин, Къркларели и Текирдаг. Радослава Кафеджийска е юрист по..

публикувано на 27.09.24 в 18:29

По съседски: Събития с балкански адрес

На 15 октомври Албания започва преговори по същество за присъединяване към ЕС Постоянните представители на ЕС в Брюксел единодушно решиха да започнат преговори с Албания за членство. Началото ще е на 15 октомври с междуправителствена..

публикувано на 27.09.24 в 09:50

България, Румъния, Гърция и Хърватия координират позициите си за ЕС и Украйна

Външните министри на България, Румъния, Гърция и Хърватия традиционно се срещнаха в рамките на Общия дебат в Общото събрание на ООН в Ню Йорк, съобщи външно министерство. Първите дипломати обсъдиха продължаващата война в Украйна и последиците за..

публикувано на 27.09.24 в 09:03

Предсрочни избори по никое време

От днес, 27 септември, България отново е в 30-дневна предизборна кампания. 28 партии и 11 коалиции подадоха документи в Централната избирателна комисия за участие в поредните предсрочни парламентарни избори, като в крайна сметка за подкрепата..

публикувано на 27.09.24 в 06:15

България и Италия отбелязват 145 г. дипломатически отношения

България и Италия днес честват в префектурата на Милано 145-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения, съобщи кореспондентът на БНР Елена Шаханова. Събитието, организирано от Генералното ни консулство в Милано, е под..

публикувано на 26.09.24 в 16:38
Българският президент Румен Радев и иранският му колега Масуд Пезешкиан на среща в рамките на ОС на ООН

Президентът поиска съдействие от Иран за освобождаване на българите в Йемен

България подкрепя благородната мисия на ООН и политиките на развитието, а не военните конфликти да определят бъдещето на човечеството. Това заяви президентът Румен Радев на среща с генералния секретар на ООН Антонио Гутериш в Ню Йорк. Обща..

публикувано на 26.09.24 в 08:38