Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата поиска снемане на имунитета на лидера на партия "Атака"

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска от парламента да свали имунитета на лидера на националистическата партия "Атака" Волен Сидеров и да разреши възбуждане на наказателно преследване срещу него. Във вторник Сидеров влезе в конфликт с български и чуждестранни граждани на летище Варна при което се стигна до физическа саморазправа от страна на депутата. Има доказателства, че той е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, и изразяващи явно неуважение към обществото, съпроводени със съпротива срещу орган на властта. Според прокуратурата, поведението на Сидеров е било изключително скандално и цинично, и е демонстрирало грубо неуважение към обществото и неприкосновеността на отделната личност.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт код отново заради мъгли в 24 области

Жълт код е обявен за 9 януари в почти цялата страна заради гъсти мъгли. Кодът е в сила за 24 области от общо 28. По данни на Изпълнителната агенция за опазване на околната среда, заради продължаващите мъгли и използването на печки на твърдо гориво в някои..

публикувано на 09.01.14 в 09:02

Български офицери ще участват в операции срещу пиратството в Сомалия

Офицери от военноморските поделения в Бургас и във Варна ще бъдат включени и тази година в състава на командването на две операции за борба с пиратството в района на Сомалия. Това съобщи командирът на Военноморската база в Бургас комодор Митко Петев. Той..

публикувано на 08.01.14 в 16:18

Летище София е обслужило над 3,5 милиона пътници през 2013 година

От Летище София отбелязват приключването на 2013 година с рекорден брой от 3 504 326 обслужени пътници, с 1,1 на сто повече от предходната година. Терминал 1 е посрещнал и изпратил над 1 милион пътници. Това се случва за първи път от 2007 г. насам, когато..

публикувано на 08.01.14 в 15:14