Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Драгомир Стойнев: Фирмите получиха 542 милиона лева ДДС

През декември миналата година бизнесът е внесъл рекорден размер данъци, приходите са над очакваното, а това показва, че България тръгна по пътя на икономическия растеж. Това заяви на пресконференция министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. От друга страна, по думите му, правителството показа, че е почтено и отговорно към българския бизнес, тъй като имаше безпрецедентно връщане на ДДС в пълен размер и точен срок. До края на декември фирмите получиха 542 милиона лева ДДС, а през 2012 за същия период върнатото ДДС е било с 300 милиона лева по-малко, уточни Стойнев. През 2014 година ще се борим за стабилизиране на икономиката, за нови проекти, ще има подкрепа за родното производство, изтъкна министърът. Според него икономическият растеж през 2014 може да достигне 2% и си очаква повишаване на вътрешното потребление и доходите, както и създаване на нови работни места. Министърът опроверга слуховете, че предстои обособяване на отделно министерство на енергетиката. Министерството на икономиката и енергетиката е едно мега министерство, но правителството няма засега никакво намерение да го разделя, уточни Драгомир Стойнев.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещ първи есенен ден с температури до 37 градуса

В събота в 9,50 ч. настъпва есенното равноденствие и с него започва астрономическата есен. Денят ще бъде слънчев, след обяд в равнините – горещ. Дневните температури още ще се повишат и максималните ще достигнат 32°-37°, в София – около 33°. В..

публикувано на 22.09.23 в 18:15

В София влиза изискване за маски на закрито

От 4 август в София се въвеждат по-строги мерки срещу епидемията на Covid-19. Изисква се носенето на предпазни маски в закрити обществени места – лечебни заведения, аптеки, социални институции, търговски обекти, градски транспорт, гари, летища и др...

публикувано на 04.08.22 в 06:05

Вицепрезидентът определи подпалването на Културния център в Битоля като поредната провокация

По повод подпалването на Културния център „Иван Михайлов ” в Битоля, РС Македония, вицепрезидентът Илияна Йотова посочи, че вандалският акт е поредната провокация и част от масираната антибългарска кампания. На страницата си във Фейсбук Йотова..

публикувано на 04.06.22 в 14:15