Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Найденов разговаря с посланик Марси Рийс

Министърът на отбраната Ангел Найденов прие посланика на САЩ у нас Марси Рийс. На разговорите са били потвърдени взаимните ангажименти по линия на стратегическото партньорство между България и САЩ в областта на отбраната и в рамките на НАТО. Обсъдени са били въпроси, свързани със състоянието и перспективите на двустранното военно сътрудничество. Министър Найденов се е срещнал и с командващия специалните операции на НАТО вицеадмирал Шон Пайбъс, който е бил на официално посещение по покана на началника на отбраната ген. Симеон Симеонов. На срещата са били обсъдени въпроси, свързани със състоянието и задачите на Силите за специални операции (ССО) на Българската армия. Найденов е отбелязал, че на предстоящия преглед на въоръжените сили през 2014 г. ще се оцени състоянието на ССО. Ген. Симеон Симеонов е посочил, че благодарение на новия подход на политическото ръководството на МО бригадата "Специални сили" няма да бъде трансформирана в полк. Препоръките, дадени от инспектиращия екип на НАТО през септември, ще бъдат отчетени в предстоящия преглед на въоръжените сили. Вицеадмирал Пайбъс е оценил положително работата на българските ССО и е уверил, че и занапред Щабът на Силите за специални операции на НАТО ще оказва необходимата подкрепа за развитието и подготовка им.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Новите случаи на Covid-19 в България са 81

За последното денонощие, 81 от взетите 16 184 проби за Covid-19 са положителни, което е 0,5% от направените тестове. В момента активните случаи на Covid-19 в страната са 8618. В болнични заведения са настанени 1313 души, а 155 болни са на интензивно..

публикувано на 03.07.21 в 09:34

Обявен е жълт код за гръмотевични бури

Днес над Западна България ще e предимно слънчево, а в Централна и Източна ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, на повече места около и след обяд. Над Черноморието и в планините се очакват краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен..

публикувано на 27.06.21 в 12:05

Отново се очертават високи температури

Днес ще преобладава слънчево време. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и за кратко ще се усили до умерен. Максималните температури ще са между 33° и 38°. Над Черноморието преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива..

публикувано на 26.06.21 в 10:15