Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Филмите на детството” в Първо студио на БНР

„Петимата от „Моби Дик”
Снимка: архив

Музика от игрални и анимационни филми за деца ще звучи в Първо студио на БНР. Концертът е на 17-и април от 18 часа. Той ще представи пред по-широка публика нови варианти на неостаряващи мелодии.

Програмата е с участието на вокалните групи „Радиодеца” и „Щурче” и актьорите Константин Икономов и Светослав Добрев. Като солисти ще чуем и гласовити деца, лауреати на радиоконкурса „Щуротека в ефира”: Стефан Трифонов, Мариам Маврова и Яна Димитрова. Биг бендът на радиото с диригент Антони Дончев ще партнира на сцената.

„Смятам, че концертът ще бъде интересен както за най-малките, така и за техните родители, тъй като има музика от филми, от времето, когато те са били деца. Като автор на театрална музика, работата върху този проект бе интересна за мен. Колкото до малките певци – те са истински, непосредствени и зареждащи, трябва да ги подкрепяме по всякакъв начин. Тяхната спонтанна реакция е доказателството дали една песен ще остане. Ако децата ни я харесват – това е сигурен белег, че тази музика ще бъде и утре сред нас.”




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Орлин Горанов празнува 50 години "магия" на сцената с турне

Любимецът на няколко поколения, вечният чаровник с кадифен глас Орлин Горанов отбелязва "50 години магия" на сцената с турне. Първият от концертите е тази вечер в Пловдив, следват още пет от големите градове : Шумен (28 юни), Велико Търново (5..

публикувано на 26.06.24 в 10:15

"Удивителни въпросителни"…. Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" тръгват на турне

Горещо лято очаква Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" – на 27 юни стартират от Русе турне из страната, в което ще представят новия албум "Удивителни въпросителни ". Той съдържа 11 композиции със заглавия, навеждайки ни на удивителни въпроси...

публикувано на 25.06.24 в 10:15

"Феномен"

Много младежка енергия блика от песента "Феномен" на Niki R: ce . Това е Никол Ризова, която е била част от група Бон-Бон. До нея и в музиката, и в живота е Цветан Маринов, когото познаваме от група Funkilicious – там е китарист и автор на..

публикувано на 22.06.24 в 10:15