Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музикални новини

Месец март започна с музикален маратон – поредица от концерти в зала „България“, посветени на националния празник на Република България 3-ти март. Началото бе дадено от Гвардейски представителен духов оркестър към Националната гвардейска част с диригент майор Ради Радев и солисти Еделина Кънева, Орлин Горанов, Васил Петров, Ваня Костова, Боян Михайлов, Мая Нешкова, Орлин Павлов, Деси Добрева, Детския хор на БНР, рокгрупа „Кикимора” и др.
На самия празник вратите на зала „България“ бяха отворени за меломани и родолюбци от единайсет сутринта до девет часа вечерта, а Софийска филхармония, Национален филхармоничен хор „Светослав Обретенов“, хор „Космически гласове“, хористи, хор и оркестър на Националния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“, детска вокална група „Пим Пам“, камерен ансамбъл „Те Деум Адорамус“ и други, напълниха душата на публиката си с гордост и радост.
Снимка
Дамите ще бъдат поздравени на празника си 8 март специално от група „Атлас“ в „Студио 5“ на НДК. Музикантите представят новия си проект, в който са включени кавъри на нашумели парчета спечелилото „Грами“ миналата година Thinking Out Loud на Ed Sheeran, Бруно Марс, Avicii с парчето Wake me up и др., както и съвсем нови песни на музикантите от „Атлас”. Сред тях са „Двама с теб“ и „Пак, пак, пак“, които са част от компактдиска, излизащ есента на 2016 г.
Снимка



На осми март празнува и младата българска група In Betweenедна година от записа на първото си авторско парче, както и рождения ден на певицата с „черен“ глас Анна-Мария. Автор на музиката и текстовете, тя е между двамата близнаци Ангел и Васил Тонкин китаристи и аранжори на песните. (Името на групата In Betweenе „заигравка” с думата „между“). Празникът им бе отбелязан в културен клуб „Дада“, с акустичен концерт пред приятели и почитатели на тяхната музика, с репертоар отново „между“ стиловете „поп“,“рок“ и „пънк“. Тримата музиканти са свежи, креативни, интересни и находчиви, и са открили своя ниша в богатия музикален живот на столицата ни. През април, техни парчета могат да бъдат чути и в „Студио 5“ – от години една от най-авангардните сцени за изкуство.
Най-новата песен на група Мастило „Само Аз и Ти“ вече има и клип, който успешно се завъртя тези дни в социалните мрежи. Певицата Вики Терзийска посвещава песента на своя любим Петър, само два месеца преди да роди детето им. Тя е автор на текста, а музиката  е написала в съавторство с Десислав Данчев-Десо. Музикален продуцент на проекта е Красимир Тодоров. Клипът на „Само Аз и Ти“ е с кадри от турнето на Мастило „Виж ме пак“ през 2015 г. Режисьор на видеото е Цветомир Матев. Нека заедно чуем парчето „Само Аз и Ти“ на Вики и с него да поздравим всички жени за празника им!

Снимки: личен архив



Още от категорията

Летните вечери в София стават още по-романтични – започва A to JazZ

Едно от най-очакваните културни събития в лятна София започва днес. За 13-а година фестивалът A to JazZ ще преобрази Южния парк 2 в споделена, творческа и екосъобразна културна градска сцена. Меломаните в столичния град ще бъдат..

публикувано на 04.07.24 в 05:15

"Замирисва на море"… един вечен български хит край солените вълни на Черноморието ни

В края на юни, когато все повече ни "замирисва" на море, екип от различни поколения възроди в нова версия хита от близкото минало със същото заглавие –"Замирисва на море". В края на миналата година Калина Баткова, позната с артистичния си..

публикувано на 02.07.24 в 10:15

"Най-щастливият човек" тръгва на "Най-щастливото турне"

Графа поставя началото на "Най-щастливото турне" тази вечер (28 юни) с концерт в Летния театър в Стара Загора. В основата на голямото лятно шоу на Влади Ампов е концепцията на грандиозния му концерт на Националния стадион "Васил Левски" в София,..

публикувано на 28.06.24 в 10:15