Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България представи в Германия възможностите си за здравен туризъм

На събитие под надслов „Здравен туризъм в България“, страната ни представи възможностите си за здравен туризъм в Берлин.

През септември 2019 г. бе постигната договореностгерманските граждани, които са здравноосигурени в една от касите-членки на Съюза на здравноосигурителните каси в Германия, да провеждат своите процедури у нас и да заплащат само 10% от цената им. Сега на вниманието им бе предложен и каталог на немски език, който представя възможностите, които българските балнео и СПА центрове предоставят на германските граждани.

По време на събитието "Здравен туризъм в България" община Кюстендил, известна с топлите си лековити минерални извори, бе отличена за устойчивост и прогрес лично от ръководителя на проекта на Европейската СПА асоцияция "По пътя на римляните" Тобиас Биленщайн. Сред присъстващите бяха представители на туристическия бранш в Германия, посланикът на България в Германия Елена Шекерлетова, главният управител на Германо-Българската индустриално-търговска камара Митко Василев, главният секретар на Европейската СПА асоциация г-жа Чила Мезоси и др.

Днес в Берлин ще се проведе редовният Борд на Европейската СПА асоциация, на който ще има дистусия на тема „Ролята на Европейските СПА дестинации в т. ч. климатични курорти за подобряване на имунитета на хората". 95% от българските балнео и  спа курорти са и климатични зони.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Безплатни туристически обиколки на български и английски организират във Варна

Историята и архитектурата на Варна ще са основен акцент в безплатни туристически обиколки на Варна, започнали на 1 май. Сборният пункт е пред Туристическия информационен център (Козирката). Планираните обиколки са с професионални екскурзоводи, част от..

публикувано на 02.05.24 в 06:30

У нас или в чужбина? Към 1 млн. българи ще пътуват по празниците

Тази година времето е на страната на българския туризъм!   Благодарение на безпрецедентно високите температури, уикенд почивките на планина или на село се "активираха" още в началото на април. Топлото време изкара на плажа и първите нетърпеливи..

публикувано на 30.04.24 в 05:15

Започнаха проверките за нелоялни практики при организирани туристически пътувания

По повод предстоящия активен сезон Министерството на туризма започна проверки за нелоялни практики при организираните туристически пътувания. Двама от проверените до момента туроператори не са предоставили удостоверение за извършване на..

публикувано на 27.04.24 в 14:13