Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За пети път “Опера на върховете” в Белоградчик

Снимка: operasofia.bg - архив

В летния театър на Белоградчик, разположен в подножието на скали и с естествена акустика, от 21 до 23 август ще се проведе петият фестивал “Опера на върховете”.

Заради епидемичната обстановка фестивалната програма включва по-малко прояви.

Откриващият оперен концерт ще бъде посветен на 170-ата годишнина от Белоградчишкото въстание срещу османската власт и в него ще участват солисти от Софийската опера под палката на Жорж Димитров.

Във втория ден ще бъде представена операта “Вълшебната флейта” от Моцарт, но адаптирана за деца. Фестивалът ще завърши с още едно детско представление – “Трите прасенца” от Александър Райчев. За първи път представленията няма да се играят сред естествените декори на прочутите Белоградчишки скали. Фестивалът се провежда по идея на Пламен Карталов, директор на Софийската опера и балет.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Вместо отговор"

Всички знаем "Снегът на спомена" – една от емблематичните песни на Георги Минчев  по музика на Петър Ступел и текст на Александър Михайлов. Двама негови приятели – Михаил Белчев и Кирил Калев – са я вплели в своята песен "Вместо отговор" като..

публикувано на 21.05.24 в 10:10

"Космическо привличане"

Ангел Дюлгеров – китарист, автор на музика, аранжор и музикален продуцент – през последните години се изгради като една от най-значимите фигури в проектите на повечето от най-успешните български музиканти. Той е част от екипите на Лили Иванова,..

публикувано на 20.05.24 в 10:15

"Силвия" – популярни лица изпълняват емблематична песен от репертоара на Братя Аргирови

"Силвия" е нова версия на златен хит на един от най-известните дуети още от 80-те години на ХХ век – Братя Аргирови. Песента е кавър на "Предчувствие за стих" от албума "Момиче за двама" на Братя Аргирови, издаден през 1983 г. С новия прочит на..

публикувано на 18.05.24 в 09:45