Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пловдив започва Фестивал за улични изкуства

Снимка: pptheatre.com

И тази година фестивалът TheatAir намира път към своята публика. Това невероятно и дългоочаквано от пловдивчани и гости събитие изпълва в края на лятото града с добро настроение, музика и красота.

От 4-ти до 6-ти септември TheatAir ще събере  артисти от най-различни изкуства – театър, цирк, музика и магия. Те ще радват и удивяват многобройната си публика на различни локации на открито в центъра на града.

И тази година фестивалът намира път към своята публика с изпъстрената си със събития програма. Куклени представления, премиерни спектакли, концерти, огнено шествие, магьоснически фокуси, въздушно шоу, уъркшопи за децата  и още куп изненади очакват малки и големи.

Организаторите от Държавен куклен театър Пловдив вярват, че най-добрият начин да бъдем над ежедневните проблеми, над трудностите и над всичко, което ни разделя, е да повдигнем духа си чрез радостта от споделеното изкуство.

Фестивал за улични изкуства TheatAir 2020 се провежда с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2020 година.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Диан Костов показва в Брюксел нови измерения на християнското изкуство

Българският автор Диан Костов преобразява най-голямата базилика в Брюксел с изложбата-инсталация "Кръстопът – цената на избора". 17-метрови сцени от живота на Христос и Св. Богородица, ще са на фасадата на националната базилика „Светото сърце“..

публикувано на 21.04.24 в 07:10

Албанският писател Григор Бануши се среща с българската публика

Албанският писател Григор Бануши пристига в България за премиерата на новия си роман "Недовършена симфония" (изд. Изида). Преводът на български език направен от преводача Екатерина Търпоманова, преподавател в Софийкия университет, а допреди години и..

публикувано на 16.04.24 в 16:14

Старинни български килими в галерията на Българския културен институт в Париж

За първи път след повече от век в Галерията на Българския културен институт в Париж ще бъдат представени автентични български килими от XIX и XX век, съобщиха от институцията. Бутиковата изложба “История в цветове. 350 години българско килимарство”..

публикувано на 14.04.24 в 12:25