Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Водещи израелски медии популяризират непознатото лице на българския туризъм

Представители на водещи медии в Израел се включиха в популяризирането на България като туристическа дестинация за израелските граждани

Снимка: bgtourism.bg

Групата журналисти, пристигнала с първия полет от възобновените в средата на август чартъри, е направила обиколка из забележителни места в България, за да ги представи пред сънародниците си.

Маршрутът им из страната наблегна на места, които са привлекателни и същевременно различни от присъстващите в традиционните пътеводители атракции. Село Медово е очаровало представителите на израелските медии с демонстрациите на българското занаятчийство, а Музеят на меда в селото – с тайните на медарството. Ваденето на мед е атракция, която не се вижда често, а когато се дава възможност и за участие в процеса, медът е още по-вкусен, споделиха гостите.


Природата на старопланинското село Еркеч с прекрасната панорама и кристален въздух е сред забележителностите, които са впечатлили екипите на израелските медии. Допаднали са им спокойствието и простотата на живота и досега до автентичния българския бит. Чужденците били впечатлени и от замъка „Влюбен във вятъра” край село Равадиново, построен по подобие на истински средновековен замък.


Към момента полетите от Израел до Бургас са по пет на седмица. След 18 септември, когато е еврейската Нова година, се очакват повече гости от Израел по нашето Черноморие. Програмирани чартъри до Бургас има до 25 октомври.

Снимки: bgtourism.bg и БГНЕС

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Язовир Широка Поляна

Батак е много повече от красив град в Родопите с драматична история и живописна природа

За нас, българите, Батак е град-светиня! И до днес в него отеква ехото от трагичните събития, свързани с Априлското въстание през 1876 г. , когато по-голямата част от невинните жители на родопското градче са посечени от османския поробител –..

публикувано на 13.06.24 в 09:15

Община Чепеларе посреща гостите си с нов туристически маршрут

През това лято гостите на община Чепеларе ще могат да разнообразят ваканцията си сред красивата природа на Родопите с още един планински маршрут. Става дума за новата туристическа пътека "Пещерната лаборатория, Старата граница, пещера Топчето, пилон..

публикувано на 08.06.24 в 10:30

Зелник, скроб, пълнозърнести пици и боза – кюстендилските села като атрактивни гастро дестинации

Селският туризъм върви ръка за ръка с опознаване на кулинарията на дадено място. А районът на Кюстендил е златна мина в това отношение. Затова гастро туровете в тази част на България набират все по-широка популярност. Туристите посещават малки ферми..

публикувано на 07.06.24 в 08:25