Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Водещи израелски медии популяризират непознатото лице на българския туризъм

Представители на водещи медии в Израел се включиха в популяризирането на България като туристическа дестинация за израелските граждани

Снимка: bgtourism.bg

Групата журналисти, пристигнала с първия полет от възобновените в средата на август чартъри, е направила обиколка из забележителни места в България, за да ги представи пред сънародниците си.

Маршрутът им из страната наблегна на места, които са привлекателни и същевременно различни от присъстващите в традиционните пътеводители атракции. Село Медово е очаровало представителите на израелските медии с демонстрациите на българското занаятчийство, а Музеят на меда в селото – с тайните на медарството. Ваденето на мед е атракция, която не се вижда често, а когато се дава възможност и за участие в процеса, медът е още по-вкусен, споделиха гостите.


Природата на старопланинското село Еркеч с прекрасната панорама и кристален въздух е сред забележителностите, които са впечатлили екипите на израелските медии. Допаднали са им спокойствието и простотата на живота и досега до автентичния българския бит. Чужденците били впечатлени и от замъка „Влюбен във вятъра” край село Равадиново, построен по подобие на истински средновековен замък.


Към момента полетите от Израел до Бургас са по пет на седмица. След 18 септември, когато е еврейската Нова година, се очакват повече гости от Израел по нашето Черноморие. Програмирани чартъри до Бургас има до 25 октомври.

Снимки: bgtourism.bg и БГНЕС

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

От лозето до бутилката – легендарният Мавруд като част от визитката на България

Маврудът е поезия в бутилка - така го определят ценителите на емблематичния нашенски сорт вино. Характерен за него е наситеният рубинен цвят, както и високите нива на танини и киселини. Аромати на горски плодове, шипков мармалад, землисти нотки, билки..

публикувано на 31.05.24 в 10:05

Мексикански туристи пристигат у нас за културни обиколки

Чартърни полети от Мексико до София ще се изпълняват на всеки две седмици до края на месец ноември 2024 г., съобщава bgtourism.bg. Преди дни самолет на български авиопревозвач с 320 мексикански туристи е кацнал на летище София. Оказва се, че това е..

публикувано на 26.05.24 в 10:35

Туристи от четири континента на Празника на розата в община Карлово

С демонстрация на ритуала розоварене в розовите градини на “Еко розова долина” в град Клисура започна Празникът на розата в община Карлово. В нея се включиха царицата на розата Анна-Мария Враджева и 12-те участнички в конкурса. По-късно стотици..

публикувано на 25.05.24 в 14:31