Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна столичното изложение „Алея на книгата“

Снимка: БГНЕС

Над 30 шатри, разположени в пешеходната част на бул. Витоша, представят новите заглавия на 100 издателства, в есенното изложение на книгата в София.

От 7 -ми до 13-ти септември, в специално обособен литературен кът, над 30 български автори ще представят книгите си. Там, на ъгъла на ул."Витоша" и "Парчевич" за любителите на книгата са предвидени и множество културни събития.

На 8 септември, в Международния ден на грамотността, Институтът за български език отново гостува на "Алея на книгата" с инициативата си "Написаното остава. Пиши правилно". 

В същия ден е и Официалното откриване на Осмото издание на "Алея на книгата", което е отворено за посетители всеки ден от 10.00 до 20.00 часа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Татяна Лолова

Берлинска среща в памет на голямата Татяна Лолова

Тази вечер от 19.00 ч. в Българския културен институт в Берлин ще бъде показан филмът "Последният спектакъл" и и ще бъде представена книгата "Татяна Лолова от А до Я". Събитието е в рамките на Национална програма "Татяна Лолова на 90 години"...

публикувано на 08.05.24 в 07:10
Сцена от „Радикални мажоретки“

Международният фестивал “Антистатик” примамва аудиторията с “Повече от един танц”

Седемнайсетото издание на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс “Антистатик”, което се открива днес в София, ще премине под мотото “Повече от един танц”. В образователната програма на фестивала е предвидена серия от лекции в Гьоте..

публикувано на 07.05.24 в 07:00

Икони на светци воини в изложба на варненския Военноморски музей

“Светци – воини и покровители на бойното поле” се нарича изложбата, с която Военноморският музей във Варна отбелязва Деня на храбростта и празник на българската армия. Експозицията включва 33 икони с образите на най-почитаните у нас светци воини,..

публикувано на 06.05.24 в 16:40