С настъпването на есента улиците в по-малките градчета и селцата на България започват да ухаят на печени чушки. Настава сезонът на туршиите и усърдните домакини се стараят да съхранят плодовете на лятото. Така на рафтовете в мазето се нареждат пъстри бурканчета с лютеница, мармалад от сливи и ябълки, царска туршия с камби, карфиол и моркови.
Повече за тънкостите в приготвянето на туршии у нас и най-популярните рецепти, прочетете в публикацията от колекцията на Радио България Българската кухня: Време за туршии.
Редактор: Елена Каркаланова
С парламентарна декларация по повод 1 февруари – Ден на почит към жертвите на комунизма, "Продължаваме промяната-Демократична България" почете паметта на жертвите нарежима. В текста се припомня, че преди 80 години, на 1 февруари 1945 г., Народният..
С възпоменателни събития в София и Русе, с участието на представители на Външно министерство, държавната администрация, академични изследователи, граждани и еврейски организации, България се присъединява към отбелязването на Международният ден в..
Днес е Бабинден - един от най-обичаните и автентични български празници, с дълбоки корени в народната традиция. Празнуван на 8 януари по нов стил, той е посветен на жените, които помагали на младите невести при раждането – бабите. Обичаят е..
С парламентарна декларация по повод 1 февруари – Ден на почит към жертвите на комунизма, "Продължаваме промяната-Демократична България" почете..