Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За трети път - Международен фестивал за документално историческо кино в Бургас

"Да снимаш мрака", "Малките германци", "Процесът", "На ръба", "Тръмп - анатомията на един мъж" - са част от заглавията, включени в афиша на фестивала за документално историческо кино DOCK` 2020, чийто домакин е Бургас.

Общо десет заглавия се състезават за голямата награда на фестивала. Съпътстващата програма на форума също провокира интереса със заглавия, като: "Е, и?", "Преходът или какво става с нас", "Горяни", "Възможни разстояния" и др.

Всички прожекции и събития от състезателната и съпътстващата програма се провеждат до 22 септември в залите на Експозиционния център "Флора" и в "Морското казино".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Тодор Марваков

Музей “Старинен Несебър” представя безценни артефакти на изложба в Лос Анджелис

Три изключителни артефакта от фонда на музей “Старинен Несебър” са част от експонатите на четиринадесет български музеи, участващи в изложбата “Древна Тракия и Античния свят. Съкровищата на България, Румъния и Гърция” в музея “Дж. Пол Гети” в Лос..

публикувано на 20.10.24 в 16:53

Ансамбъл “Тракия” празнува 50-ата си годишнина с галаспектакъл в НДК

Прочутият Фолклорен ансамбъл “Тракия” ще отбележи 50-ия си юбилей тази вечер с галаспектакъл в зала 1 на Националния дворец на културата. Пловдивските инструменталисти, хористи и танцьри ще представят легендарни сценични произведения от своя репертоар,..

публикувано на 20.10.24 в 06:00

Четирима български автори ще бъдат представени на Панаира на книгата във Франкфурт на Майн

Министърът на културата Найден Тодоров откри официално българския национален щанд на Панаира на книгата в гр. Франкфурт на Майн, Германия – най-големия книжен форум в света: "Книгите са лекарство за нашите души. Те ни учат на емпатия, учат ни да..

публикувано на 18.10.24 в 16:55