Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радослав Стоименов: „В шоуто е много важно да се спазва мярката“

Снимка: архив

Социалната изолация през тези месеци изостри желанието ни за повече забавни музикални приключения. Радослав Стоименов, известен с артистичното име Радо Шоу, се вписва чудесно в този многолик жанр. В артистичната си дейност той е събрал качествата си на певец, актьор, шоумен, аниматор, вариететен изпълнител. Подобна симбиоза от таланти изисква много умения, познания за различните жанрове, които Радо Шоу култивира в годините. Още от дете се занимава с народна, оперна, оперетна и поп музика, опитва в сферата на имитацията, участва в циркови програми.

Тази година шоуменът отбелязва 30 години на артистичната си дейност и 10 години като ръководител на дамската певческа група „Наслада“.



Камерната формацията обединява жени, влюбени в хубавата песен, а репертоарът ѝ включва народна музика, градски шлагери, църковни образци. Концертните им изяви често са включени в културния афиш на Столична община. Със спомени и мечти, назад в години, Радослав Стоименов – Радо Шоу споделя за Радио България:

Още от малък се занимавам с музика. Купиха ми голям акордеон. В началото нямах много желание, но постепенно се отключи любовта ми към музиката. Започнах и занимания по пиано, пеене, актьорско майсторство. Станах ученик на големия оперен певец и педагог Събин Марков. До днес с многожанровия си репертоар имам много изяви в различните поприща на музикалното изкуство. Имам вродено вътрешно чувство за импровизация. Когато отивам на концерт или когато съм част от по-голяма програма и виждам, че нещо трябва да се промени, реагирам спонтанно, за да станат нещата както трябва. Издадох и една книга, която нарекох „Шоуто на малкия артист“, която описва интересни и забавни случки от моя живот и творческа дейност. Много спомени имам. Един от тях е свързан със солистката на Музикалния театър, оперетната прима Зорка Димитрова и партньора ѝ Огнемир Павлов. Веднъж им акомпанирах, а те така хубаво играеха и пееха в дует, че в един момент забравих да засвиря. Толкова бях впечатлен от тях. Тогава Огнемир съвсем елегантно ме извади от това състояние.“



В шоуто, и изобщо в сценичните изкуства, е много важно да се спазва мярката,
казва Радо Шоу и допълва:

„Успях в своя живот да се докосна до големи певци, музиканти. За мен е много важно да не се минава границата. Там е успехът. Иначе се отива в другата крайност и се стига до кич. Мисля, че още не съм разгърнал напълно своя актьорски талант. Участвал съм с малки роли във филми, но се надявам да получа нови интересни предложения. Много се радвам на контактите си с публиката. Пожелавам на всички хора, които обичат изкуствата, да са живи, здрави, успешни и да продължаваме напред заедно!“




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Електронна музика под тепетата в рамките на фестивала LOST in HILLS

В града на тепетата - Пловдив, на 8 и 9 юни ще се проведе музикален фестивал за електронна музика под названието LOST in HILLS. Двудневната програма на живописния хълм Бунарджика включва над 40 артисти, които ще излязат на три сцени. Публиката..

публикувано на 08.06.24 в 09:05

Димитър Карамитев: Българският кавал е най-богат на орнаменти – чрез него говори голямата душа на народа ни

"Кавалът е инструмент, който винаги е звучал около мен още в детството. Помня роднинските събирания в Стара Загора всяка събота, по повод и без повод, а на тях винаги се пееше" – това разказва за първите си срещи с народната песен и съпровода..

публикувано на 07.06.24 в 12:10

"Душата ми" – ново откровение от Белослава

Белослава посреща лятото с няколко събития – нова песен, Е.Р., лятно турне и нова плоча. В песента със заглавие "Душата ми", певицата разказва за пътуването в любовта. "Текстът в "Душата ми" е за пътя с моя съпруг Евгени и е посветена на него...

публикувано на 05.06.24 в 10:15