Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Магическите гласове…“ на Нина Николина с премиера

Снимка: facebook.com/permalink

„Традиции“ не е обикновен концерт, а спектакъл, в който се разказва историята на българската песенна традиция – от древността до наши дни“ – споделя Нина Николина, певица, ръководител, музикален продуцент и диригент на „Магическите гласове на България“. Известна със своя интерес към българския фолклор, Нина Николина създава вокалната формация през 2017 г. След успешни концерти в Страсбург, Берлин и др., „Магическите гласове…“ са подготвили новия спектакъл, в който звучат акапелни изпълнения на „Излел е Дельо хайдутин”, „Седнало е Джоре“, „Бре Петрунко “, „Дилмано“, „Полегнала е Тодора “, „Вечеряй Радо“ и други оригинални народни песни.

Премиерата е на 29 септември в Летния театър на Културен център „Флора“, Бургас. Проектът е подкрепен от Министерството на културата.

 „За мен е голямо предизвикателство да намирам и изпълнявам стари български песни, да търся начини, заедно с изключителни певици като Таня Първанова, Бисерка Пиларска, Атанаска Бонева, да  направим тези песни познати и слушани от новите поколения българи“ – казва още певицата. Новият проект предвижда и видеореализации с образователна цел, които ще бъдат предоставяни безвъзмездно на преподавателите по музика във всички степени на обучение в българските училища. 

Редактор: Албена Безовска



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Силвия" – популярни лица изпълняват емблематична песен от репертоара на Братя Аргирови

"Силвия" е нова версия на златен хит на един от най-известните дуети още от 80-те години на ХХ век – Братя Аргирови. Песента е кавър на "Предчувствие за стих" от албума "Момиче за двама" на Братя Аргирови, издаден през 1983 г. С новия прочит на..

публикувано на 18.05.24 в 09:45

Международен квинтет с Васко Василев ще свири за 24 май в Айфеловата кула

Световноизвестният български цигулар Васко Василев и солисти от оркестъра на Кралската опера "Ковънт гардън" ще изнесат класически акустичен концерт на 26 май в зала "Густав Айфел" на Айфеловата кула. Музиканти от 5 националности ще са заедно на сцената,..

публикувано на 17.05.24 в 11:27

Крис Гран – "Две сърца "

След като издаде дебютния си албум "Две сърца", Крис Гран представя и видеото към заглавната песен. Младият изпълнител е написал музиката и текста специално за авторската си колекция. "Избрах тази песен да даде заглавие на дебютния ми албум, защото тя..

публикувано на 17.05.24 в 10:15