Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мини Арт Фест - за десети път в София

„Дрехи за трансцедентност“
Снимка: miniartfest.com

В центъра на София, в близост до Музея "Земята и хората", започна десетото юбилейно издание на Мини Арт Фест за Съвременен цирк. То бе открито на 2-ри октомври с представлението на френския артист Пол Кийтън „Фрийкове“ („Freaks”), основано на движение, манипулация на предмети и магия.

Пол Кийтън

Сред гостите от чужбина са и Мануела Мария Гаона и Уанаджи Валнеи, които оформят дуо Масава. Те ще представят V.O.G.O.T – спектакъл за петте сетива, които се преплитат чрез танци и акробатика.

Дуо МасаваФестивалът поставя акцент върху съвременното цирково изкуство – неговите механизми и послания към градската публика. Традиционният цирк отстъпва място на самовглъбяването и разсъжденията върху битието ни. В рамките на фестивала, който ще продължи до 18 октомври посетителите ще могат да видят и ексцентричната медитативна изложба Дрехи за трансцедентност“ („Clothes for Transcendence“). Концепцията е на британския артист Николас Макартър, а снимкитена българина Гео Калев.

Събитието е съпътствано от разнообразна музикална програма, работилници по юнисайкъл, баланс на стъкло, акро йога и жонглиране.


Повече можете да прочетете и чуете – ТУК.

Снимки: miniartfest.com


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Атина ще покажат "Неразказаните истории на българите"

Изложба "Неразказаните истории на българите" ще бъде открита на 17 май, петък, от 18:30 часа в Европейския център за архитектурно изкуство, дизайн и урбанистика в Атина. Експозицията ще бъде представена от Център "Иван Селимински", Европейския..

публикувано на 12.05.24 в 07:15

Майски празнични четения организират българи в Сиатъл

Реална среща поставя началото на виртуалния Литературен фестивал "Майски празнични четения", който от 2020 година насам организира Обществото за поезия и литературна проза "Глаголницата" при Българския център за култура и наследство в Сиатъл...

публикувано на 11.05.24 в 08:10
Мария Бакалова (в средата) и Кейт Бланшет (втората отляво) са сред новите членове на Европейската филмова академия

17 българи попълниха състава на Европейската филмова академия

Европейската филмова академия (ЕФА) прие като членове нови 709 кино професионалисти. Сред тях са актьорите Мария Бакалова и Бойко Кръстанов и още 15 български кинодейци. Членството им в ЕФА означава, че те имат правото да гласуват за Европейските..

публикувано на 10.05.24 в 14:29