Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Годишни награди на Министерството на туризма

Историческият парк край Варна - с годишна награда в туризма

Снимка: ipark.bg

За пети пореден път Министерството на туризма отличи представителите на бизнеса, общини и медии в Годишните награди в туризма – 2020. Тазгодишното издание на конкурса се проведе по правила, съобразени с противоепидемичните мерки в условията на Covid-19. Традиционно се запази само състезанието за голямата награда, в категория „Изборът на българите“ .

"В тази изпълнена с премеждия година е важно да бъдат показани добрите примери в сектора и да бъдат оценени постиженията в бранша, който въпреки всички трудности продължава да работи, коментира вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова и благодари на заетите в сектора.  Тя подчерта, че с труда и старанието си представителите на бизнеса доказаха, че това не е просто икономически отрасъл, начин на препитание, но и кауза.

Въпреки кризисната 2020 г., към конкурса имаше интерес.
Близо 50 кандидати са подали заявка за участие за 10 категории в надпреварата. По време на онлайн вота са подадени близо 33 хил. гласа, като най-голям интерес е имало към голямата награда „Изборът на българите“. Над 11 хил. потребители гласуваха за „Исторически парк“, с. Неофит Рилски, Варна. Той бе избран сред всички туристически обекти, включени  в „100-те национални“ и „50-те малко познати места“.

С всички наградени от Министерството на туризма можете да се запознаете ТУК

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Броят на туристите през лятото може да подобри постиженията от предковидните времена

Десет процента повече летовници ще посетят страната ни през тази година спрямо 2023 г., потвърди прогнозата на ресорния служебен министър маркетинг и бизнес консултантът в туризма Константин Занков. Очаква се резултатите да достигнат и дори надминат тези..

публикувано на 25.05.24 в 13:38

Какъв е вкусът на България - кулинарията като част от туристическата ни визитка

Нашенската баница и шопската салата неведнъж са попадали в челните позиции на световни гастрономически класации. Но българската национална кухня далеч не се изчерпва с тези две ястия, нито с вездесъщите по заведенията кюфтета, кебапчета,..

публикувано на 13.05.24 в 11:10

Момчиловци – селото с 30-те параклиса, привлича поклонници от страната и чужбина

Трийсетте параклиса на Момчиловци са сред най-посещаваните туристически забележителности в родопското село по великденските празници. “ Маршрути за поклоннически туризъм водят към параклисите, които закрилят селото ”, казва кметът Сийка Суркова. По..

публикувано на 04.05.24 в 11:47