Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Потайностите на каньона и поречието на река Арда в Източните Родопи

Снимка: архив

Това е едно от най-живописните места у нас, което започва да набира широка популярност сред любителите на фотографията. Река Арда е най-голямата река в Родопите и вторият по големина приток на Марица след ТунджаВ района на Кърджали реката оформя красиви меандри. Тук природата е много добре запазена, а малките, разпръснати по родопските хребети села, са съхранили автентичния си облик. В рекламен клип на Министерството на туризма, направен съвместно с Асоциацията на екскурзоводите в България, се представят красотите на това недокоснато от масовия туризъм кътче.


Видеото е част от инициативата за популяризиране на малко известни местности и туристически обекти у нас, която включва заснемането на 20 видеа. В тях екскурзоводи разказват любопитни факти за места и забележителности. Вижте видеото, посветено на едно от най-красивите места в България – пътят на Арда в Източните Родопи.

Съставил : Венета Николова 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мексикански туристи пристигат у нас за културни обиколки

Чартърни полети от Мексико до София ще се изпълняват на всеки две седмици до края на месец ноември 2024 г., съобщава bgtourism.bg. Преди дни самолет на български авиопревозвач с 320 мексикански туристи е кацнал на летище София. Оказва се, че това е..

публикувано на 26.05.24 в 10:35

Туристи от четири континента на Празника на розата в община Карлово

С демонстрация на ритуала розоварене в розовите градини на “Еко розова долина” в град Клисура започна Празникът на розата в община Карлово. В нея се включиха царицата на розата Анна-Мария Враджева и 12-те участнички в конкурса. По-късно стотици..

публикувано на 25.05.24 в 14:31

Броят на туристите през лятото може да подобри постиженията от предковидните времена

Десет процента повече летовници ще посетят страната ни през тази година спрямо 2023 г., потвърди прогнозата на ресорния служебен министър маркетинг и бизнес консултантът в туризма Константин Занков. Очаква се резултатите да достигнат и дори надминат тези..

публикувано на 25.05.24 в 13:38