Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчев бряг е най-изгодният европейски курорт за британците

Снимка: архив

Черноморският комплекс е начело на класацията на Британските пощи за най-изгодните курорти в Европа през 2021г. Класацията се изготвя според цените на 8 популярни продукти и атракции по време на ваканция спрямо курса на паунда, отбелязва „Дейли мейл“.

Ако през миналата година в Слънчев бряг посещението на двама души в ресторант (вкл. вечеря с бутилка вино), плюс кафе, бира, газирана напитка, минерална вода, малък слънцезащитен крем и препарат срещу комари са стрували общо 30,68 паунда, то през 2021-ва цената на въпросната потребителска кошница е паднала до 27,71 паунда, което е с цели 11,2% по-малко. Това прави Слънчев бряг най-евтиния курорт за британските туристи в Европа.

“Дейли мейл” допълва, че най-големият морски комплекс в България предлага слънце, пясъчни заливи и оживени барове на първа линия с евтина бира.

Веднага след България в класацията се нарежда Турция с курорта Мармарис, следвана от Алгарве в Португалия и Коста дел Сол в Испания.

Междувременно никой не се наема да прогнозира дали британците ще стигнат до въпросните курорти това лято. Всичко зависи от развитието на пандемията и споразуменията между различните държави за туристически пътувания. Британското издание напомня, че от 2 юли от летище Гетуик (Лондон) ще бъдат възобновени нискобюджетните полети към Слънчев бряг, като двупосочният билет ще струва от 59 лири.

Атракциите, които „Дейли мейл“ горещо препоръчва в Слънчев бряг това лято, са круизите с катамаран за наблюдение на делфини и слънчевите бани на плажа.

Съставил: Венета Николова

Снимки: архив, БГНЕС



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Броят на туристите през лятото може да подобри постиженията от предковидните времена

Десет процента повече летовници ще посетят страната ни през тази година спрямо 2023 г., потвърди прогнозата на ресорния служебен министър маркетинг и бизнес консултантът в туризма Константин Занков. Очаква се резултатите да достигнат и дори надминат тези..

публикувано на 25.05.24 в 13:38

Какъв е вкусът на България - кулинарията като част от туристическата ни визитка

Нашенската баница и шопската салата неведнъж са попадали в челните позиции на световни гастрономически класации. Но българската национална кухня далеч не се изчерпва с тези две ястия, нито с вездесъщите по заведенията кюфтета, кебапчета,..

публикувано на 13.05.24 в 11:10

Момчиловци – селото с 30-те параклиса, привлича поклонници от страната и чужбина

Трийсетте параклиса на Момчиловци са сред най-посещаваните туристически забележителности в родопското село по великденските празници. “ Маршрути за поклоннически туризъм водят към параклисите, които закрилят селото ”, казва кметът Сийка Суркова. По..

публикувано на 04.05.24 в 11:47