Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Награда за българския туризъм на руско изложение

Снимка: infotourism.net

На 27-то Международно туристическо изложение MITTТ2021 в Русия Министерството на туризма получи престижното отличие за "Най-добро представяне на направление", предаде БТА. MITT е най-голямото изложение в Русия за "Туризъм и отдих".

Снимка: tourism.government
След едногодишна пауза на изложението си дават среща 1533 участника от 52 руски региона и 15 страни, сред които Турция, Гърция, Куба, Израел, Хърватска, Казахстан и др.

За първи път, поради затворените граници, български туроператори са представени от техни руски партньори. България се представя с атрактивен национален щанд и няколко събития от деловата програма.
През първите два дни на MITTТ2021 редица руски региони са проявили интерес за контакти с български туристически организации и компании.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Какъв е вкусът на България - кулинарията като част от туристическата ни визитка

Нашенската баница и шопската салата неведнъж са попадали в челните позиции на световни гастрономически класации. Но българската национална кухня далеч не се изчерпва с тези две ястия, нито с вездесъщите по заведенията кюфтета, кебапчета,..

публикувано на 13.05.24 в 11:10

Експерти дискутират бъдещето на кулинарния туризъм у нас

Кои са по-важните кулинарни и F&B (Food and Beverage или храни и напитки) тенденции през 2024-а?  Как се променят вкусовете на клиентите и готови ли са ресторантьори и готвачи за промяната? И още - ще стане ли България най-сетне световна гурме..

публикувано на 07.05.24 в 12:10

Момчиловци – селото с 30-те параклиса, привлича поклонници от страната и чужбина

Трийсетте параклиса на Момчиловци са сред най-посещаваните туристически забележителности в родопското село по великденските празници. “ Маршрути за поклоннически туризъм водят към параклисите, които закрилят селото ”, казва кметът Сийка Суркова. По..

публикувано на 04.05.24 в 11:47