Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видин обръща поглед към туристите от Китай

Снимка: Светослав Цветанов, Радио Видин

Във видеоконферентна връзка кметът на Видин Цветан Ценков и посланикът на Китай Дун Сяодзюн са обсъдили възможностите за икономическо и културно сътрудничество, предаде БНР Видин.

Кметът е подчертал природните дадености на Видин и геостратегическото положение на града, през който минават два от големите европейски транспортни коридори. Той е изразил надежда, че със съдействието на посолството вниманието на китайските инвеститори ще се насочи към северозападния български град.

Посланикът е споделил, че всяка година милиони туристи от Китай пътуват по различни дестинации, като в последните години интересът им към Централна и Източна Европа се засилва, а Видин би могъл да представлява интерес за тях и затова трябва да се обмислят възможностите за промотирането на града.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Експонати в сбирката на местното читалище

За добруджанското село Гарван, старата мелница и кои са гребенците

Първото нещо, което прави впечатление в село Гарван са красивите и много добре поддържани къщи в типичния местен добруджански стил. Селото се намира в сърцето на "Житницата на България" недалеч от град Силистра и наброява не повече от 300..

публикувано на 11.04.24 в 10:50
Снимка: Youtube / World Buzz Channel

Японска телевизия популяризира България като туристическа дестинция

Японската телевизия Fuji TV засне епизоди, с които представя България пред японското общество. Снимачният процес е осъществен в сътрудничество с българското посолство в Токио, съобщиха от дипломатическото ни представителство...

публикувано на 09.04.24 в 11:26

Google актуализира функцията си за навигация с нови снимки от нашата страна

Колите на Google Street View отново ще прекосят България тази година. През следващите месеци те ще посетят над 25 града, сред които Смолян, Златоград, Исперих, Кърджали и Перник. Целта, освен да се актуализират изображенията на градовете и пътищата,..

публикувано на 06.04.24 в 09:10