Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Испанско кино и литература до 29 април в София

Снимка: Институт Сервантес-София

За поредна година, Институт Сервантес-София става партньор на филмовия фестивал за документално кино Master of Art – единственият в Източна Европа международен форум за документални филми за изкуство.

Master of Art не е само филмов фестивал, това е фестивал на всички изкуства“ – твърди артистичният директор на форума Найо Тицин. Предстои неговото шесто издание, в което публиката ще се потопи в творчеството на великите в изкуството, архитектурата, модата и дизайна. От 22 до 29 април публиката ще види пет филма с испанско участие: „Елиът Ъруит, тишината звучи добре“ (2019), Dear Werner (Walking on Cinema), „Каногар. Форми в изкуството“ (2020) и W.I.S.H.? (2020).

Освен киноизкушения, испанският културен институт „Сервантес“ имат предизвикателство и към всички любители на испанската и испаноамериканската литература. На 23 април, по повод честването на Световния ден на книгата, всеки желаещ може да донесе своя любима книга на испаноезичен автор и да прочете откъс от нея на испански или превода ѝ на български език. Участниците ще получат по една червена роза, следвайки традицията в чест на Свети Георги, и спомен от Институт Сервантес. 

БНР подкасти:

Още от категорията

"Киноклуб Супер 8" - детективи на времето вдъхват живот на старите любителски ленти

Истории от миналото, но лични, разказани от първо лице. Кадри  от ежедневието на обикновени хора, но и от празници, почивки и дори от пътешествия в чужбина. Проектът "Киноклуб супер 8" , ни кара да погледнем на ХХ век през призмата на домашното..

публикувано на 30.05.23 в 13:25
Костадин Жиков

От Белоградчишките скали до… Хималаите – природните вибрации на Костадин Жиков

Светлина, пасторални пейзажи, съчетание на противоположности – всичко това откриваме в изложбата на талантливия художник Костадин Жиков в столичната галерия "Милениум". Вече познат на нашите аудитория с друга своя експозиция – "8 мъже за 8 март"..

публикувано на 27.05.23 в 13:15

Нина Николина представя „Магическите гласове на България“ в Рабат

Българската певица Нина Николина представя проекта си „Магическите гласове на България“ в Рабат. Концертът ще се проведе на 29 май от 20:00 ч. местно време в Salle Bahnini – пространство за представяне на културни събития в Министерството на..

публикувано на 26.05.23 в 16:18